Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Κορονοϊός: Συνεχίζει να χαροπαλεύει μοναχός στην εντατική από το Άγιο Όρος – Αγωνία για τα κρούσματα

Νοσηλεύεται και άλλος μοναχός

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το Άγιο Όρος παραμένει σε κατάσταση συναγερμού λόγω του κορονοϊού, με τα τεστ να είναι αλλεπάλληλα. Συνεχίζει να χαροπαλεύει μοναχός στην εντατική. Νοσηλεύεται και άλλος μοναχός. Υπάρχουν σοβαρές σκέψεις για ολοκληρωτικό lockdown, ενώ ενδιαφέρον έχει δείξει και ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος πήγε στο Άγιο Όρος. Ισχύουν έκτακτα μέτρα με έως 10 οι επισκέπτες ανά μονή.

Η εξάπλωση του ιού προβληματίζει και αναστατώνει μοναχούς και επισκέπτες, με το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να εξακολουθεί να παραμένει και να πραγματοποιεί τεστ κορονοϊού σε Μονές και Σκήτες του Αγίου Όρους. Παράλληλα, η αγωνία για την ύπαρξη νέων κρουσμάτων στο «Περιβόλι της Παναγιάς» έχει μεγαλώσει.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, εκτός από τον 85χρονο μοναχό που μεταφέρθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο εκτάκτως στο Παπανικολάου και είναι διασωληνωμένος στη ΜΕΘ για περιστατικά Covid-19, ένα ακόμα θετικό κρούσμα από την Μονή του Αγίου Παύλου είχε μεταφερθεί λίγες ημέρες νωρίτερα στο νοσοκομείο και συνεχίζει να νοσηλεύεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «newsit.gr» την Τρίτη (22/09) ολοκληρώθηκαν δεκάδες τεστ στην Αθωνιάδα Σχολή στις Καρυές, τα αποτελέσματα των οποίων βγήκαν όλα αρνητικά. Σήμερα το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρεθεί στη Λακκοσκήτη ή Σκήτη του Αγίου Δημητρίου προκειμένου να πάρει δείγματα από τουλάχιστον 40 μοναχούς και προσωπικό μετά το ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα στον ιό που βρέθηκε την Δευτέρα.

Αναφορικά με τα θετικά κρούσματα που εντοπίστηκαν στο Άγιο Όρος ως επιβεβαιωμένα καταγράφονται συνολικά 13 με τα 8 να είναι από την Μονή του Αγίου Παύλου, 1 στη Χιλανδαρίου, 1 στη Λακκοσκήτη και 3 όπως αναφέρουν οι πληροφορίες στη Σκήτη Μπογορόδιτσα ή Σκήτη Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ