Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Κορονοϊός: Διασωληνώθηκε μοναχός του Αγίου Όρους – Έντονο ενδιαφέρον του Σωτήρη Τσιόδρα

Υπενθυμίζεται ότι σε τρεις μονές του Αγίου Όρους έχουν ήδη επιβεβαιωθεί 10 κρούσματα κορονοϊού, ενώ στη χερσόνησο του Άθω πήγε ήδη κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ένας 85χρονος μοναχός, από το Άγιο Όρος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη με επιπλοκές του νέου κορονοϊού, έχοντας υποκείμενα νοσήματα. Βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, έπειτα από συμπτώματα που παρουσίασε ενώ βρισκόταν στη μονή Αγίου Παύλου.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει δείξει ο Σωτήρης Τσιόδρας για την πορεία της υγείας του. Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας έχει, άλλωστε, πέρα παπά.  

Υπενθυμίζεται ότι σε τρεις μονές του Αγίου Όρους έχουν ήδη επιβεβαιωθεί 10 κρούσματα κορονοϊού, ενώ στη χερσόνησο του Άθω πήγε ήδη κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με το «voria.gr», ο 85χρονος μεταφέρθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο εκτάκτως στο «Παπανικολάου» και νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ για περιστατικά Covid-19.

Ο μοναχός έχει υποκείμενα νοσήματα και η κατάστασή του είναι μεν βελτιωμένη τις τελευταίες ώρες, αλλά παραμένει βαριά. Τα επόμενα 24ωρα εκτιμώνται ως εξαιρετικά κρίσιμα για την πορεία της υγείας του.

Μεγάλο ενδιαφέρον Τσιόδρα για την πορεία της υγείας του

Σημειώνεται ότι ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον 85χρονο μοναχό, έχει δείξει ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Όπως αναφέρει το «Voria.gr», επικοινώνησε ήδη αρκετές φορές με το νοσοκομείο ζητώντας να ενημερωθεί για την πορεία της υγείας του. Είναι γνωστή, άλλωστε, η πολύ στενή σχέση του κ. Τσιόδρα με την Ορθοδοξία, έχοντας και πατέρα παπά: τον Μάρτιο, εν μέσω καραντίνας, εθεάθη να ψάλλει σε Ιερό Ναό, ενώ τον Απρίλιο, στις ευχές του για το Πάσχα, είχε αποκαλύψει τι του είχε πει μοναχός του Αγίου Όρους κατά την επίσκεψή του στον Άθω πριν από 30 χρόνια, όταν ήταν φοιτητής.

Ανάλογο ενδιαφέρον για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο μοναχός δείχνει σε κάθε ευκαιρία και ο διοικητής του Αγίου Όρους, Αθανάσιος Μαρτίνος.

Υπενθυμίζεται ότι σε τρεις μονές του Αγίου Όρους έχουν ήδη επιβεβαιωθεί 10 κρούσματα κορονοϊού, ενώ στη χερσόνησο του Άθω πήγε ήδη κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Η Ιερά Κοινότητα έχει περιορίσει στο ελάχιστο τον αριθμό των προσκυνητών στον Άθω και κατά την αναχώρησή τους από τα λιμάνια της Ουρανούπολης και της Ιερισσού οι επισκέπτες υποβάλλονται σε θερμομέτρηση.

Πηγή: voria.gr

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ