Κυριακή 7 Αυγούστου 2022

Έκρυψαν 122 κιλά skunk σε φορτίο με μπισκότα και πατατάκια – Τα έφεραν από Ισπανία μέσω Ηγουμενίτσας

Στα 700.000 ευρώ υπολογίζεται η συνολική αξία των ναρκωτικών

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ένας 63χρονος Έλληνας κι ένας 29χρονος Αλβανός συνελήφθησαν, το μεσημέρι της Κυριακής (20/09), από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που εμπλέκεται στην εισαγωγή από την Ισπανία στην Ελλάδα σημαντικών ποσοτήτων χασίς υδροπονικής καλλιέργειας (skunk), καθώς επίσης τη μεταφορά, αποθήκευση και εν συνεχεία την περαιτέρω διακίνησή τους στην εγχώρια παράνομη αγορά. Αναζητούνται άλλα τρία μέλη της οργάνωσης.

Όπως εξακριβώθηκε κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, ο 63χρονος, ο οποίος ενεργούσε και για λογαριασμό των υπολοίπων μελών της οργάνωσης, εισήγαγε μέσω του λιμένα Ηγουμενίτσας με φορτηγό αυτοκίνητο 122 κιλά και 590 γραμμάρια χασίς υδροπονικής καλλιέργειας (skunk), με το προκάλυμμα της νόμιμης μεταφοράς φορτίου (μπισκότα και τσιπς). Την ποσότητα αυτή είχε παραλάβει από την Ισπανία.

Σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε μεσημβρινές ώρες της Κυριακής στην περιοχή του Μαραθώνα, κατελήφθησαν κατά τη στιγμή της παράδοσης, ο μεν 63χρονος να κατέχει εντός του φορτηγού 68 κιλά και 90 γραμμάρια χασίς, ο δε 29χρονος να κατέχει εντός άλλου φορτηγού χασίς βάρους 54 κιλών και 500 γραμμαρίων, που μόλις είχε μεταφορτώσει.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα χασίς υδροπονικής καλλιέργειας (skunk) βάρους 122 κιλών και 590 γραμμάριων, Δ.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, 970 ευρώ, τρία κινητά τηλέφωνα και συσκευή tablet.

Το προσδοκώμενο όφελος από τη διακίνηση της ποσότητας των ναρκωτικών υπερβαίνει, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ τις 700.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

skunk συλλήψεις Ισπανία Ηγουμενίτσα αστυνομία συλλήψεις χασίς ναρκωτικά astynomia 1

skunk συλλήψεις Ισπανία Ηγουμενίτσα αστυνομία συλλήψεις χασίς ναρκωτικά astynomia 2

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ