Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

«Βαδίζουμε ολοταχώς προς τα 2.000 κρούσματα τη μέρα» – Τι λέει καθηγητής του ΑΠΘ (video)

«Πρέπει να είμαστε πιο γενναίοι με τα μέτρα»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ήταν 27 Αυγούστου όταν ο καθηγητής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, προειδοποιούσε, μιλώντας τότε στο MEGA, ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τον Δεκέμβριο να φτάσουμε τα 2.000 κρούσματα ημερησίως.

Έλεγε, μάλιστα, ότι σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο ΑΠΘ, τον Οκτώβριο τα κρούσματα θα κυμαίνονταν από 200 έως 260 και τον Νοέμβριο θα φτάναμε τα 410 πριν την εκτίναξη, ενώ εξηγούσε πως τα δεδομένα θα μπορούσαν να αλλάξουν με τα σωστά μέτρα και τη σωστή προετοιμασία.

Φαίνεται πως είτε ο κ. Σαρηγιάννης και η ομάδα του είτε έχουν γίνει ακόμα πιο απαισιόδοξοι, είτε όντως βαδίζουμε προς το χειρότερο δυνατό σενάριο, όπως ο ίδιος τόνισε σήμερα μιλώντας στο Open TV.

Έχοντας ξεπεράσει τα προβλεπόμενα 200άρια του επόμενου μήνα εδώ και αρκετές μέρες, ο καθηγητής εκτιμά πως πάμε ολοταχώς προς τον γκρεμό.

«Εδώ και 10 μέρες βαδίζουμε στο χειρότερο σενάριο… να ξεπεράσουμε τα 2.000 κρούσματα την ημέρα! Θα πρέπει να ληφθούν μέτρα», εξήγησε και συνέχισε λέγοντας ότι «συζητάμε για μερικά lockdown. Συζητάμε με ποιο σχήμα μπορεί να γίνει αυτό για να μην επηρεαστεί η κοινωνική και οικονομική ζωή. Πρέπει, όμως, να είμαστε πιο γενναίοι με τα μέτρα».

Μέσα στις προτάσεις που έκανε είναι η μείωση των προσωπικών επαφών και η τηλεργασία, ενώ τόνισε κατηγορηματικά ότι πρέπει να υπάρξει παρέμβαση έως τις 20 Οκτώβρη για να σταματήσει η αυξητική τάση των κρουσμάτων, καθώς η δυναμική τους μπορεί να γίνει πολύ χειρότερη.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ