Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Δομή Καρά Τεπέ: 14 πρόσφυγες θετικοί στον κορονοϊό

Οι θετικοί στον ιό πρόσφυγες τέθηκαν αμέσως σε υγειονομική απομόνωση σε ειδικό χώρο ο οποίος έχει δημιουργηθεί για τον συγκεκριμένο λόγο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνολικά 14 πρόσφυγες και μετανάστες βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό κατά την εξέταση στην οποία υποβλήθηκαν προκειμένου να μπουν στη νέα δομή του Καρά Τεπέ.

Αμέσως τέθηκαν σε υγειονομική απομόνωση σε ειδικό χώρο ο οποίος έχει δημιουργηθεί για τον συγκεκριμένο λόγο.

Συνολικά από το Σαββάτο το απόγευμα, μέρα που άνοιξε ο νέος καταυλισμός, έχουν μπει σε αυτόν μόλις 550 άτομα και προκαλεί προβληματισμό το γεγονός ότι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες αρνούνται να μπουν στον καταυλισμό χαρακτηρίζοντας τον μάλιστα «νέα Μόρια».

2γγ

Πηγές του Υπουργείου μετανάστευσης και ασύλου, αναφέρουν ότι από σήμερα ξεκινάνε μια προσπάθεια να «προπαγανδίσουν» τη νέα δομή σε όσους ζουν στο δρόμο, στα κτήματα γύρω από την εθνική οδό αλλά και σε αύλειους χώρους, ακόμα και σε ταράτσες, επιχειρήσεων της περιοχής που δεν έχουν λειτουργήσει από την περασμένη Τετάρτη.

Συγκεκριμένα με ένα φυλλάδιο που ετοιμάζεται θα ενημερώνονται όλοι ότι ο μόνος τρόπος να φύγουν από το νησί είναι να μπουν στη νέα δομή, να ελεγχθούν ιατρικά και να ταυτοποιηθούν.

Πηγή: stonisi.gr

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ