Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Οι αρνητές των μασκών είναι εδώ – Απρόοπτα την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς (video)

Αμαρτίες γονέων...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η συντριπτική πλειοψηφία των γονιών είτε επειδή συμμερίζονται τις απόψεις των ειδικών είτε επειδή αντιλαμβάνονται την ανάγκη να ακολουθήσουν τις οδηγίες, έστειλαν σήμερα τα παιδιά τους στα σχολεία όλης της χώρας όπως ακριβώς προβλεπόταν. Με προστατευτικές μάσκες.

Υπήρξαν, όμως, δυστυχώς και κάποιοι – λίγοι είναι η αλήθεια – που αποφάσισαν να επαναστατήσουν και το μόνο που κατάφεραν ήταν να θέσουν τα παιδιά τους εκτός της σχολικής δραστηριότητας την πρώτη μέρα της νέας χρονιάς. Κι αυτό γιατί δεν επετράπη σε κανένα παιδί να μπει σε σχολείο χωρίς μάσκα.

Τρανό παράδειγμα ένας πατέρας στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ έκανε επιστημονική… ανάλυση των δεδομένων. «Αν υπήρχε πανδημία, όπως λένε, θα πέφταμε όλοι κάτω. Είμαστε η μοναδική χώρα που γίνεται αυτό, 9 χρονών παιδάκια να τα υποχρεώσουμε να φορέσουν μάσκα». Και συνέχισε τονίζοντας ότι «τα παιδιά μου το πολύ-πολύ να μην πάνε έναν χρόνο σχολείο. Σε έναν χρόνο θα δούμε τα άλλα τα παιδάκια τι συμπτώματα θα έχουν όμως φορώντας όλη μέρα μάσκες».

Σε σχολεία της Πάτρας απαγορεύτηκε η είσοδος σε πέντε μαθητές που εμφανίστηκαν χωρίς μάσκες όπως αναφέρεται σε τοπικά Μέσα ενημέρωσης. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν το «patrastimes.gr» και το «Open ΤV» πέντε μαθητές πήγαν σήμερα, πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς, στο 55ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας χωρίς μάσκα. Η διεύθυνση του σχολείου ενημέρωσε τους γονείς, ότι δεν μπορούν να γίνουν δεκτά αν δεν εφαρμόσουν τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού, και ζήτησε να αποχωρήσουν. Είπαν, μάλιστα, στους γονείς, να περάσουν αργότερα, για να παραλάβουν τα βιβλία των παιδιών τους.

pateras-thessaloniki2

Αντίθετα με τον συγκεκριμένο πατέρα, οι υπόλοιποι γονείς σε σχολεία της Θεσσαλονίκης δεν έκαναν την προσωπική τους επανάσταση και σύμφωνα με το grtimes.gr φόρεσαν κανονικά μάσκας στα παιδιά τους και αρκετοί μάλιστα τραβούσαν και φωτογραφίες απαθανατίζοντας την ξεχωριστή αυτή πρώτη μέρα σχολείου.

Ένα άλλο περιστατικό με μητέρα που αμφιταλαντεύεται για το αν θα βάλει στα πέντε παιδιά της μάσκα καταγράφηκε στην Αθήνα, σε σχολείο της Κυψέλης. Η Σταυρούλα Κουζουνά εξήγησε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ότι ακόμα δεν έχει πάρει την οριστική της απόφαση.

Στην Κρήτη και συγκεκριμένα στις Γούρνες, υπήρξαν γονείς που το πήγαν ένα βήμα μακρύτερα. Άφησαν τα παιδιά τους σπίτι και εμφανίστηκαν στο σχολείο κρατώντας μάσκες όπου είχαν γράψει συνθήματα. Σε μία εξ αυτών που δημοσιεύεει το flashnews.gr, αναφέρεται ότι η μάσκα είναι φίμουτρο ελεύθερου λόγου. Προφανώς κατά τον εμπνευστή του μηνύματος, όποιος βάζει μάσκα, δε μπορεί να μιλήσει…

gonis antitheti maskes 114

σχολεία αγιασμός άνοιγμα πρώτο κουδούνι 1

σχολεία αγιασμός άνοιγμα πρώτο κουδούνι

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ