Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

Κορονοϊός: Θετικός εκπαιδευτικός στην Αγία Παρασκευή, καταγγελία για ΕΟΔΥ – Πολλά σχολεία περιμένουν μάσκες

«Ακόμα δεν έχουμε παραλάβει τις μάσκες από την ΚΕΔΕ - Περιμένουμε 19.000» είπε ο δήμαρχος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θετική σε τεστ κορονοϊού βρέθηκε εκπαιδευτικός σε σχολείο στην Αγία Παρασκευή, όπως αποκάλυψε στο «Open TV», ο δήμαρχος της περιοχής Βασίλης Ζορμπάς, ο οποίος κατήγγειλε ότι ο ΕΟΔΥ, «αρνείται να επισκεφτεί το σχολείο να πραγματοποιήσει ιχνηλάτηση» με το πρόσχημα ότι «πρόκειται για μικρή δομή». Την ίδια ώρα, οι ετοιμασίες στα σχολεία είναι πυρετώδεις, αλλά μάσκες (αυτές είναι που θα μοιραστούν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς), αντισηπτικά και επιπλέον προσωπικό καθαριότητας λείπουν από τα περισσότερα συγκροτήματα.

Συγκεκριμένα ο κ. Ζορμπάς, είπε ότι η εκπαιδευτικός έκανε το τεστ πριν από δύο ημέρες, όταν και βρέθηκε θετική σε κορονοϊό, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή στους συναδέλφους της να αποχωρήσουν από το σχολείο. Όπως είπε έχει γίνει ήδη απολύμανση στο σχολείο, όπου τη Δευτέρα ανοίγει τις πόρτες του για να υποδεχθεί τους μαθητές καθώς τα σχολεία ανοίγουν στις 14 Σεπτεμβρίου.

O δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, τόνισε ότι ο ΕΟΔΥ δεν έχει ξεκινήσει την ιχνηλάτηση, ούτε έχει προχωρήσει σε τεστ στους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς που βρέθηκαν στον ίδιο χώρο με το επιβεβαιωμένο κρούσμα. «Καλώ τον ΕΟΔΥ να κάνει τα απαραίτητα», είπε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Ζορμπάς, που αποκάλυψε ότι τρεις μόλις ημέρες πριν από το άνοιγμα των σχολείων, δεν έχει στα χέρια του ούτε μία, από τις 19.000 μάσκες που αναμένει ο Δήμος του για τα σχολεία της περιοχής. «Δεν έχουμε ενημέρωση για παραλαβή μέσα στο Σαββατοκύριακο» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Open TV», από τα πέντε εκατομμύρια μάσκες, που πρέπει να δοθούν στους μαθητές όλων των σχολείων, τα δυο εκατομμύρια θα είναι έτοιμα την επόμενη εβδομάδα και όχι ταυτόχρονα με το άνοιγμα των σχολείων.

Υπενθυμίζεται ότι θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν ένας εκπαιδευτικός και μια καθαρίστρια σε δυο σχολεία και στο Περιστέρι. Τα κρούσματα ήταν στο 30ο δημοτικό σχολείο και στο 16ο Γυμνάσιο όπου βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό μια καθαρίστρια και ένας εκπαιδευτικός αντίστοιχα.

Επίσης, πριν από μερικές ημέρες το ίδιο θέμα δημιουργήθηκε σε σχολείο στην Καλλιθέα, καθώς ένα κρούσμα σε δάσκαλο, έφερε στο φως χάος και σύγχυση αρμοδιοτήτων. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Mega» ο δάσκαλος που είχε εμφανιστεί στη θέση του 1η Σεπτεμβρίου βρέθηκε θετικός στο τεστ κορονοϊού αφού ήδη είχε βρεθεί στον ίδιο χώρο με άλλους 20 συνάδελφους του.

Να σημειωθεί πως άμεσα όλοι οι εκπαιδευτικοί κι εργαζόμενοι στα σχολεία θα υποβληθούν σε τεστ για να είναι όλα έτοιμα για το άνοιγμα των σχολείων την προσεχή Δευτέρα (14/09).

Κρούσματα σε δύο μεγάλα ιδιωτικά σχολεία

Εξάλλου, από την Πέμπτη (10/09) έχουν τεθεί σε συναγερμό δύο μεγάλες ιδιωτικές σχολικές μονάδες, στις οποίες φοιτούν χιλιάδες μαθητές, αφού εντοπίσθηκαν κρούσματα κορονοϊού. Συγκεκριμένα, στο ένα σχολείο βρέθηκαν θετικοί στον ιό δύο εκπαιδευτικοί, ενώ στο άλλο, ένα μέλος του προσωπικού.

Σε ένα από τα δύο σχολεία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα μεταβεί την Παρασκευή (11/09) κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να υποβάλει σε τεστ για τον κορονοϊό όλο το προσωπικό έπειτα από αίτημα του ίδιου του σχολείου. Το βέβαιο είναι ότι έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση σε όλο το προσωπικό και των δύο σχολικών μονάδων.

«Οι μάσκες δεν έχουν φτάσει ακόμη στα σχολεία – Θα υπάρξουν προβλήματα τη Δευτέρα»

Την ίδια ώρα, οι αρμόδιες αρχές επιδίδονται σε αγώνα δρόμου για την έγκαιρη προμήθεια μασκών στα σχολεία. Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους για εκπαιδευτικούς και μαθητές εκτός από συγκεκριμένες κατηγορίες ατόμων με προβλήματα υγείας.

Οι ετοιμασίες στα σχολεία είναι πυρετώδεις, αλλά όπως αναφέρθηκε μάσκες, αντισηπτικά και επιπλέον προσωπικό καθαριότητας λείπουν από τα περισσότερα σχολεία και πρέπει να είναι όλα στη θέση τους για τη Δευτέρα (14/09). «Οι μάσκες δεν έχουν φτάσει ακόμη στα σχολεία. Θα υπάρξουν προβλήματα τη Δευτέρα», είπε στο «ΑΝΤ1» ο Θ. Κικίνης, πρόεδρος της ΔΟΕ (Διδασκαλική Ομοσπονδίας Ελλάδος).

Πηγές: ethnos.gr, OPEN TV, ANT1, Mega

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ