Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

Συναγερμός στα Τρίκαλα: Νέα κρούσματα κορονοϊού σε σχολεία – Στην πόλη ο ΕΟΔΥ

Τα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν σε Γυμνάσιο και βρεφονηπιακό σταθμό

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανησυχία προκαλούν στα Τρίκαλα τα νέα κρούσματα σε Γυμνάσιο και βρεφονηπιακό σταθμό της πόλης, η οποία προσπαθεί να κρατήσει σε χαμηλό αριθμό τους φορείς του ιού. Με απολύμανση και λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων, αντιμετωπίζονται τα κρούσματα, σε εκπαιδευτικές μονάδες της περιοχής.

Συγκεκριμένα, βεβαιώθηκε κρούσμα σε εργαζόμενο σε βρεφονηπιακό σταθμό, καθώς και σε ένα γυμνάσιο εντός της πόλης των Τρικάλων.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στη «Λέσχη 97,6» το πρωί της Τρίτης (08/09)ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου «ο Δήμος από την πρώτη στιγμή βρίσκεται σε συνεχή σε επαφή με τον ΕΟΔΥ, εφαρμόζοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα. Με πιστή τήρηση των προβλεπομένων, των νόμων και των πρωτοκόλλων, έγινε ήδη από το πρωί της Τρίτης, απολύμανση στους χώρους του σχολείου και του βρεφονηπιακού σταθμού. Επίσης γίνεται πρόσθετη ιχνηλάτηση και ειδοποιήθηκαν οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό των δύο μονάδων».

Ο βρεφονηπιακός σταθμός θα παραμείνει κλειστός για 14 ημέρες, ενώ και στο γυμνάσιο ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία. Με νεότερες οδηγίες του ΕΟΔΥ θα τηρηθεί κάθε πρωτόκολλο σχετικά με τη λειτουργία των δύο μονάδων.

κορονοϊός απολύμανση σχολείο Τρίκαλα trikalavoice 1
dav

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας Άκης Αναστασίου σύμφωνα με το «trikalavoice.gr» βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στις δύο μονάδες, επιβλέποντας την υλοποίηση των εφαρμοζόμενων μέτρων. Ο Δήμος Τρικκαίων και οι υπηρεσίες του βρίσκονται συνεχώς σε εγρήγορση και ειδικά για τα σχολεία, συνεχίζεται η τήρηση όλων των μέτρων για την ασφαλή λειτουργία τους. Προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας, αντισηπτικά, συνεχής σχολαστική καθαριότητα, εργασίες στους περιβάλλοντες χώρους, συνθέτουν το φάσμα μέτρων για την ασφάλεια όλης της σχολικής κοινότητας.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα (07/09) έκλεισε για 14 ημέρες βρεφονηπιακός στο Μοσχάτο μετά από κρούσμα σε γονέα. Επίσης, κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε και σε σταθμό στον Κορυδαλλό

(πληροφορίες από trikalavoice.gr, Λέσχη 97,6)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ