Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

Συναγερμός σε οίκο ευγηρίας στην Κρήτη: Ηλικιωμένη μετέδωσε τον κορονοϊό σε νοσοκόμα

Πρόκειται για το πρώτο κρούσμα κορονοϊού που συνδέεται με γηροκομείο στο νησί

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θετική στον κορονοϊό βρέθηκε μία αποκλειστική νοσοκόμα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείου του Ηρακλείου και έχει σημάνει συναγερμός στην Κρήτη. Πρόκειται για νοσοκόμα μίας 83χρονης γυναίκας η οποία τώρα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ενώ ήταν φιλοξενούμενη σε οίκο ευγηρίας.

Η 83χρονη, αναφέρουν πηγές, είχε στο παρελθόν κάνει το τεστ μοριακού ελέγχου το οποίο και ήταν αρνητικό και επέστρεψε στον οίκο ευγηρίας. Λόγω της επιμονής που παρουσίαζαν, ωστόσο, «ύποπτα» συμπτώματα διεκομίσθη και πάλι στο νοσοκομείο. Εκεί, διενεργήθηκε νέο τεστ το οποίο ήταν θετικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσον αφορά στην Κρήτη πρόκειται για το πρώτο κρούσμα κορονοϊού που συνδέεται με τρόφιμο οίκου ευγηρίας, την ώρα που στην υπόλοιπη Ελλάδα έχουν καταγραφεί και πολλοί θάνατοι ηλικιωμένων που φιλοξενούνταν σε γηροκομεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Cretalive», η 23χρονη γυναίκα έχει ήπια συμπτώματα και βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό ενώ έχει ολοκληρωθεί η ιχνηλάτηση των επαφών της. Πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι όσα τεστ έχουν διενεργηθεί έως τώρα είναι αρνητικά.

Πηγή: Cretalive

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ