Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Χωρίς πρωτόκολλο τα σχολεία – Αναρμόδιοι δήλωναν όλοι μετά από κρούσμα σε δημοτικό

Η διευθύντρια του σχολείου επί δυο μέρες ήταν σε διαρκή επαφή με όλους τους αρμόδιους προσπαθώντας μάταια να μάθει τι θα έπρεπε να κάνει

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μπορεί τα σχολεία να ξεκινούν σε μια εβδομάδα, όμως από ότι φαίνεται το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για ασφαλή λειτουργία τους, έχει πολλά κενά, καθώς ένα κρούσμα σε δάσκαλο σε σχολείο της Καλλιθέας, έφερε στο φως χάος και σύγχυση αρμοδιοτήτων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega ο δάσκαλος που είχε εμφανιστεί στη θέση του 1η Σεπτεμβρίου βρέθηκε θετικός στο τεστ κορoνοϊού αφού ήδη είχε βρεθεί στον ίδιο χώρο με άλλους 20 συνάδελφους του.

Σύμφωνα με πληροφορίες έκανε το τεστ όταν προσβλήθηκε από τον κορονοϊό η σύζυγός του και την Τετάρτη ενημέρωσε τους συναδέλφους του, για τα αποτελέσματα.

Αντί ωστόσο να σημάνει συναγερμός και να δοθούν συγκεκριμένες οδηγίες αποκαλύφθηκε σύμφωνα με τις καταγγελίες πως δεν υπήρξε κανένα πρωτόκολλο αλλά χάος και σύγχυση αρμοδιοτήτων.

Το σχολείο απολυμάνθηκε άμεσα ωστόσο η διευθύντρια του σχολείου επί δυο μέρες ήταν σε διαρκή επαφή με όλους τους αρμόδιους προσπαθώντας μάταια να μάθει τι θα έπρεπε να κάνει για να περιορίσει τον κίνδυνο της διασποράς του ιού, καθώς οι αρμόδιοι δήλωναν… αναρμόδιοι.

Η απάντηση από τον ΕΟΔΥ ήρθε σήμερα (4/9) μετά τον σάλο που προκλήθηκε και οι συνάδελφοι του δασκάλου θα υποβληθούν σε τεστ την ερχόμενη Δευτέρα.

Ωστόσο τις δύο αυτές ημέρες αφενός οι υπόλοιποι δάσκαλοι πήγαιναν κανονικά στο σχολείο, αφετέρου καμία ιχνηλάτηση δεν είχε ξεκινήσει, γεγονός που έχει προκαλέσει αναστάτωση στους γονείς, οι οποίοι αναρωτιούνται γιατί ποιο λόγο δεν έκλεισε αμέσως το δημοτικό σχολείο.

Εκτός από το περιστατικό στο σχολείο της Καλλιθέας, σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε σήμερα η ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας), καθώς όπως τονίζεται σε ανακοίνωσή της, γνωστό ιδιωτικό εκπαιδευτήριο που εδρεύει στην Αθήνα λειτουργεί κανονικά παρότι βρέθηκαν στους κόλπους του φορείς κορονοϊού.

«Δεδομένο ότι θα έχουμε κρούσματα κορονοϊού στα σχολεία»

Για το θέμα των πρωτοκόλλων στα σχολεία αναφέρθηκε ο Δημήτρης Παρασκευής αναπληρωτής καθηγητής επιδημιολογίας και προληπτικής ιατρικής στο πανεπιστήμιο Αθηνών μιλώντας στον ΑΝΤ1 λέγοντας πως είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν κρούσματα κορονοϊού και στα σχολεία.

«Η ανησυχία είναι σεβαστή και κατανοητή. Όλα τα σχολεία και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα είναι μέλη της κοινωνίας και είναι δεδομένο ότι θα υπάρχουν και εκεί κρούσματα. Θα ανακοινωθούν σύντομα τα πρωτόκολλα διαχείρισης. Αν υπάρχει κρούσμα θα πρέπει προφανώς να αυτοπεριοριστεί, να μην πηγαίνει στην εργασία του. Οι στενές του επαφές επίσης να αυτοπεριοριστούν και αν είναι δυνατόν να υποβληθούν και σε τεστ. Έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια για να είναι έτοιμα τα σχολεία. Ευελπιστώ ότι οι συστάσεις και τα πρωτόκολλα να είναι άμεσα διαθέσιμα».

Παράλληλα ο καθηγητής τόνισε ότι «είναι κρίσιμο να προσπαθήσουμε να μειώσουμε τον αριθμό των κρουσμάτων έτσι ώστε να έχουμε περιθώρια αύξησης λόγω των διαφορετικών κλιματολογικών συνθηκών τον χειμώνα».

«Θα είμαστε σε κλειστούς χώρους και ο κίνδυνος θα είναι μεγαλύτερος. Για να υπάρχει το περιθώριο καλής διαχείρισης και κατά τη διάρκεια του χειμώνα θα ήταν χρήσιμο να μειώσουμε τα κρούσματα. Ο,τι πετύχουμε αυτή την περίοδο θα είναι προς όφελός μας το εκείνη την περίοδο. Αν περιορίσουμε τα κρούσματα στα 100 θα είναι ένα σημαντικό βήμα. Είναι αρκετοί, βέβαια, οι δείκτες που θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας» πρόσθεσε.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ