Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Τέλος τα τεστ κορονοϊού και στο εργαστήριο του ΕΚΠΑ – Λόγω φόρτου εργασίας

Μπλόκαρε και αυτό το εργαστήριο, αφού δέχθηκε τα δείγματα που δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει το ΕΚΕΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετά το «μπλοκάρισμα» του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και το εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών σταματά να κάνει τεστ για κορονοϊό που αποστέλλονται από τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας λόγω φόρτου εργασίας.

Σύμφωνα με το Έθνος, το Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ με έγγραφό του σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής (1η και 2η Υγειονομική Περιφέρεια) αλλά και σε κάποια Νοσοκομεία της περιφέρειας, ζητά να σταματήσει η αποστολή δειγμάτων καθώς δεν μπορεί να αντεπεξέλθει λόγω του φόρτου εργασίας.

Στο έγγραφο που παρουσιάζει το ethnos.gr αναφέρεται: «Λόγω περιορισμένων αντιδραστηρίων και των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει, το Εργαστήριο Μικροβιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον τεράστιο όγκο των εξετάσεων από τα Νοσοκομεία Αθήνας Και Περιφέρειας και δεν θα παραλαμβάνει από αύριο 3.9.2020 δείγματα για μοριακό έλεγχο SARS-CoV-2 (Covid-19)».

ΕΚΠΑ

Το εργαστήριο του ΕΚΠΑ μπλόκαρε αφότου άρχισε να δέχεται τα δείγματα που δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας.

Υπενθυμίζεται ότι το ΕΚΕΑ διέκοψε τις εξετάσεις λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων ενώ αναμένεται να ξεκινήσει να λειτουργεί και πάλι στις 8 Σεπτεμβρίου, όπως διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Πηγή: ethnos.gr

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ