Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

Συγκέντρωση εκπαιδευτικών στο υπουργείο Παιδείας: Ζήτησαν 15 μαθητές ανά τμήμα

Τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη και μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, ζητούν καθηγητές, κόντρα στα όσα ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη και μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, ζητούν εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΔΟΕ για κινητοποίηση, κόντρα στα όσα ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση την Τρίτη (01/09).

Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί έχουν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων διεκδικώντας, κυρίως, τη μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές και εύρεση χώρων για να λειτουργήσουν ως σχολικές αίθουσες. Επίσης, ζητούν μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και αυξημένες προσλήψεις αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των απαραίτητων εκπαιδευτικών αναγκών.

εκπαιδευτικοί υπουργείο Παιδείας διαμαρτυρία μέτρα σχολεία κορονοϊός 1

Επιπλέον, μεταξύ άλλων, ζητούν τη διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς αλλά και στους μαθητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί, και να ελέγχεται η διάδοση του ιού.

Τέλος, επαναλαμβάνουν το αίτημά τους για κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης (τροπολογία, ΠΝΠ, κλπ) που επιτρέπει κάμερες στα σχολεία και on-line μετάδοση των μαθημάτων.

εκπαιδευτικοί υπουργείο Παιδείας διαμαρτυρία μέτρα σχολεία κορονοϊός 2

εκπαιδευτικοί υπουργείο Παιδείας διαμαρτυρία μέτρα σχολεία κορονοϊός 3

εκπαιδευτικοί υπουργείο Παιδείας διαμαρτυρία μέτρα σχολεία κορονοϊός 4

εκπαιδευτικοί υπουργείο Παιδείας διαμαρτυρία μέτρα σχολεία κορονοϊός 5

εκπαιδευτικοί υπουργείο Παιδείας διαμαρτυρία μέτρα σχολεία κορονοϊός 6

εκπαιδευτικοί υπουργείο Παιδείας διαμαρτυρία μέτρα σχολεία κορονοϊός 7

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ