Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Κεραμέως για άνοιγμα σχολείων: Μη ρεαλιστικός ο διπλασιασμός των αιθουσών (video)

Τι είπε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων για τα νέα μέτρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Νίκη Κεραμέως μίλησε ξανά για φλέγοντα θέματα που αφορούν το άνοιγμα των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου, όπως η χρήση της μάσκας, αναφέροντας, ωστόσο πως δεν μπορούσε να συμβεί διπλασιασμός των αιθουσών για να είναι οι μαθητές σε αποστάσεις.

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων μίλησε στο «OPEN TV» για το θα γίνει με τις αίθουσες, πώς θα λειτουργήσει η τάξη και οι μαθητές μέσα σε αυτήν αλλά και ποια τα επιπλέον μέτρα ασφαλείας που πρόκειται να ληφθούν στα σχολεία.

Όσον αφορά στο ζήτημα των αιθουσών και στο γιατί δεν «έσπασαν» τα τμήματα ώστε να περιλαμβάνουν λιγότερους μαθητές ανά τάξη, η υπουργός τόνισε πως δεν ήταν αυτή η εισήγηση της επιτροπής και πως «δεν είναι ρεαλιστικό να διπλασιάσουμε τις αίθουσες διδασκαλίας».

Παράλληλα, η Νίκη Κεραμέως σημείωσε: «Η ομόφωνη εισήγηση της επιτροπής είναι να γυρίσουν τα παιδιά μας σε μία κανονικότητα. Τι θα πει κανονικότητα; Θα πει να γυρίσουν στο σχολείο, στο σχολείο όπως το ξέρουν, με όλους τους συμμαθητές τους και τους εκπαιδευτικούς τους. Αυτή είναι η εισήγηση της επιτροπής, όμως με αυξημένα μέτρα ασφαλείας. Πρέπει να δούμε τι γίνεται και διεθνώς. Στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, τα σχολεία ανοίγουν κανονικά. Ανοίγουν με αυξημένα προστασίας, με όλα τα παιδιά, γιατί αυτή είναι η νέα κανονικότητα. Τα παιδιά είναι η ασφαλέστερη πληθυσμιακή ομάδα που έχουμε».

Επιπλέον, η υπουργός δήλωσε ότι η μη επιστροφή στο σχολείο μπορεί να έχει χειρότερες συνέπειες στα παιδιά, ότι η εκπαίδευση στη μάσκα θα είναι μέρος της καθημερινότητας των παιδιών και ότι σε περίπτωση που υπάρξει κρούσμα σε μαθητή, θα κλείσει το τμήμα. Τέλος, διευκρίνισε πως τα μέτρα θα αξιολογούνται καθημερινά.

Θυμηθείτε τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί για το άνοιγμα των σχολείων:

Υποχρεωτική χρήση μάσκας – Πού;

  • Κυρίως σε εσωτερικούς χώρους (εκτός από την ώρα φαγητού).
  • Σε εξωτερικούς χώρους μόνο σε περίπτωση συνωστισμού. Δεν προβλέπεται η χρήση μάσκας στα διαλείμματα (τα οποία θα είναι διαφορετικές ώρες ανά ομάδες μαθητών) ούτε στη γυμναστική.
  • Επίσης, η μάσκα είναι υποχρεωτική στα μέσα μεταφοράς μαθητών.

Χρήση μάσκας – Από ποιους;

  • Για τους εκπαιδευτικούς η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική. Το ίδιο και για τους μαθητές όλων των ηλικιών, με ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση στη χρήση μάσκας από το Νηπιαγωγείο έως και τη Γ’ Δημοτικού. Θα δοθούν οδηγίες του ΕΟΔΥ για μαθητές που εξαιρούνται από τη χρήση της μάσκας για συγκεκριμένους ιατρικούς λόγους.
  • Οδηγοί, συνοδοί, μαθητές κατά τη μεταφορά τους στα ειδικά μεταφορικά μέσα.
  • Κατά την περίοδο προσαρμογής προνηπίων, υποχρεωτική χρήση μάσκας από υγιές, σταθερό, συνοδεύον πρόσωπο/γονέα

Όπως έχει ήδη προαναγγελθεί, η κυβέρνηση θα διαθέσει δωρεάν υφασμάτινες μάσκες σε όλους τους μαθητές και όλους τους εκπαιδευτικούς, τόσο των δημόσιων όσο και των ιδιωτικών σχολείων.

Πηγή: OPEN TV

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ