Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

Κορονοϊός: Αγωνία για 100 υπαλλήλους του Nammos που έπαψαν να εργάζονται (video)

Αναζητώντας πρώην υπαλλήλους...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η χθεσινή απόφαση για προσωρινό λουκέτο στο Nammos και το Scorpios της Μυκόνου δεν ήρθε ακριβώς σαν κεραυνός εν αιθρία στη Μύκονο. Κι αυτό διότι στο κοσμοπολίτικο νησί υπήρχε εδώ και καιρό η αίσθηση ότι ο κορονοϊός έχει κάνει για τα καλά την εμφάνισή του, πόσω μάλλον σε μαγαζιά με πολύ προσωπικό και μεγάλο αριθμό πελατών.

Στα δύο συγκεκριμένα μάλιστα, οι υπάλληλοι φέρονται να γνώριζαν πριν τους ελέγχους ότι είναι πιθανό να βρεθούν κρούσματα, καθώς σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, τις τελευταίες ημέρες, στο διάσημο εστιατόριο της Ψαρούς, οι εργαζόμενοι στο εμπορικό είχαν οδηγία να μην κατεβαίνουν για φαγητό στο Nammos.

Υπό αυτή την έννοια, λοιπόν, τα 11 κρούσματα και τα δύο που εντοπίστηκαν σε Nammos και Scorpios αντίστοιχα δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Ή πιο σωστά, ενδεχομένως να μην είναι το μεγαλύτερο και να υφίσταται και πιο σοβαρό.

Κι αυτό γιατί στο πρώτο εκ των δύο μαγαζιών περίπου 100 άτομα σταμάτησαν να εργάζονται το προηγούμενο διάστημα και το χειρότερο είναι ότι κανείς δεν γνωρίζει, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, πόσοι παραμένουν στο νησί και πόσοι έχουν αναχωρήσει.

Είναι προφανές ότι αν ανάμεσά τους υπάρχουν θετικοί στον ιό, τότε ελλοχεύει ο κίνδυνος να τον διασπείρουν μαζικά με ό,τι συνεπάγεται αυτό κάτι που σημαίνει πως είναι ιδιαίτερης σημασίας να εντοπιστούν όλοι το συντομότερο, προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ και όσοι είναι θετικοί, να μπουν σε καραντίνα.

Την ίδια ώρα, ερημιά και φόβος επικρατεί σε Nammos και Scorpios, μετά τις τελευταίες εξελίξεις…O κορονοϊός και τα κρούσματα άλλαξαν τα πάντα:

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ