Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Σήμερα οι ανακοινώσεις για τη νέα σχολική χρονιά – Προς 14 Σεπτεμβρίου το πρώτο κουδούνι

Μία εβδομάδα επιπλέον διασκέδαση για τους μαθητές και μετά αρχίζουν τα... ζόρια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σήμερα θα ανακοινωθεί η οριστική ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων και το πότε θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για τους μαθητές. Παρότι μέχρι πρότινος φαινόταν ότι τα σχολεία θα ξεκινούσαν να λειτουργούν στις 7 Σεπτεμβρίου, όπως δηλαδή έχει ανακοινωθεί εδώ και καιρό, όλα δείχνουν ότι η απόφαση που έχει παρθεί από κυβέρνηση και Επιτροπή Ειδικών είναι να πάμε μία εβδομάδα μετά, ήτοι στις 14 Σεπτεμβρίου.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί οι λοιμωξιολόγοι θεωρούν ότι από τη στιγμή που οι τελευταίοι παραθεριστές επέστρεψαν στα αστικά κέντρα τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου, απαιτείται ένα διάστημα δύο εβδομάδων, ώστε να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το πώς βαδίζουμε σε ό,τι αφορά στα κρούσματα.

Το θετικό είναι ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια μείωση στους αριθμούς που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ, γεγονός που καθησυχάζει τους ειδικούς μια και δεν έχει περάσει και πολύς καιρός από τα διαδοχικά 200άρια.

Η κοινή συνέντευξη Τύπου για τις λεπτομέρειες της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς που θα παραχωρήσουν στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, οι υπουργοί Παιδείας & Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, και Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, είναι προγραμματισμένη για τις 16:00.

Στη συνέντευξη θα παρίσταται και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ