Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Κορονοϊός: Έκτακτο SMS του 112 στη Ζάκυνθο – «Να είστε σε επιφυλακή»

Τι αναφέρει το έκτακτο μήνυμα που εστάλη το απόγευμα του Σαββάτου (29/08) σε μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού, μετά και την επιβολή έκτακτων μέτρων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο COVID-19 στη Ζάκυνθο. Φοράτε υποχρεωτικά μάσκα. Να είστε σε επιφυλακή, μείνετε ασφαλείς, μείνετε υγιείς. Ακολουθείτε τα μέτρα προστασίας», σημειώνεται στο μήνυμα του 112 που παραπέμπει στον σύνδεσμο με τα έκτακτα μέτρα για το νησί που αποφασίστηκαν και ανακοινώθηκαν την Παρασκευή (28/08). «Καμπανάκι» έχουν χτυπήσει και οι επιστήμονες και για όσους επιστρέφουν από διακοπές.

Το SMS είναι γραμμένο σε δύο γλώσσες, τα ελληνικά και τα αγγλικά.

κορονοϊός μήνυμα 112 Ζάκυνθος

Στο μεταξύ, έπειτα από έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (29/08) στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα, αποφασίστηκαν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα για τη Ζάκυνθο όπως και για τη Λέσβο:

– Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ. – Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

– Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

– Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

– Υπενθυμίζεται ότι είναι ήδη σε ισχύ η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης στην Π.Ε. Ζακύνθου και στην Π.Ε. Λέσβου.

Σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων παραμένουν τα Χανιά, η Χαλκιδική, η Μύκονος, η Πάρος και η Αντίπαρος.

Δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού το Σάββατο (29/08 στη Ζάκυνθο – Μια τουρίστρια από την Ουγγαρία

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει το «emrisnews.gr», δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού καταγράφηκε το Σάββατο (29/08) στη Ζάκυνθο, καθώς μια τουρίστρια από την Ουγγαρία βρέθηκε θετική. Η γυναίκα έκανε τις διακοπές της στο νησί.

Φωτογραφία: ermisnews.gr

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ