Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Θεσσαλονίκη: Ένταση σε διαδήλωση για τον θάνατο της απεργού πείνας, Ebru Timtik (video)

Διαδηλωτές έκαψαν πανό με φωτογραφία του Τούρκου πρόεδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ένταση επικράτησε στη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε από Κούρδους στη Θεσσαλονίκη σήμερα Παρασκευή 28 Αυγούστου με αφορμή τον θάνατο μετά από απεργία πείνας της δικηγόρου Εμπρού Τιμτίκ στην Τουρκία.

Η ένταση επικράτησε μπροστά από το τουρκικό προξενείο, στην οδό Αγίου Δημητρίου, όταν διαδηλωτές έκαψαν πανό με φωτογραφία του τούρκου πρόεδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Άμεσα επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις που ήταν στο σημείο και προχώρησαν σε προσαγωγές. Σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία, κρατούνται δύο άτομα, ενώ ενημερώθηκε εισαγγελέας που διέταξε έρευνα για το περιστατικό.

Σύμφωνα με το Thestival, μεταξύ των προσαχθέντων είναι δύο Κούρδοι, οι οποίοι συμμετείχαν στη διαδήλωση διαμαρτυρίας και φέρονται να έβαλαν φωτιά στην επιγραφή με το πρόσωπο του Ερντογάν. Συνολικά προσήχθησαν άλλα οκτώ άτομα τα οποία αφέθηκαν ελεύθερα.

Ανακοίνωση για το γεγονός μπροστά στο τουρκικό προξενείο εξέδωσε το ΥΠΕΞ.

«Αναφορικά με τα σημερινά γεγονότα έμπροσθεν του Γενικού Προξενείου της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, το Υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει πλήρως κάθε ενέργεια που δεν συνάδει με το πνεύμα ειρηνικής διαμαρτυρίας.

Σημειώνεται ότι και στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας ενώ οι ελληνικές αρχές έχουν ήδη προβεί στις ενδεδειγμένες ενέργειες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ