Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Ειδικοί: Τυχαία η μείωση κρουσμάτων που είχαμε τις προηγούμενες ημέρες

Το γεγονός ότι φτάσαμε το 15ήμερο μετά τον Δεκαπενταύγουστο που ουσιαστικά περιμέναμε κορύφωση και έχουμε αυτά τα νούμερα, θα πρέπει, αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας κατά τον κύριο Δερμιτζάκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θετικά αποτιμά το γεγονός ότι τα κρούσματα το τελευταίο δεκαπενθήμερο βρίσκονται πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα και δεν έχουν αυξηθεί, παρά το χθεσινό ρεκόρ, ο καθηγητής γενετικής ιατρικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ, ο κ. Δερμιτζάκης τόνισε ότι «η πρώτη εκτίμηση από το 293, δεν είναι ότι να ανησυχούμε ότι αυξήθηκαν τα κρούσματα. Είναι ότι απλώς δεν μειώθηκαν τις προηγούμενες δυο ημέρες και η μείωση που είδαμε ήταν περισσότερο τυχαία, τουλάχιστον σε πρώτη ανάγνωση».

Όπως μάλιστα εξήγησε, το γεγονός ότι φτάσαμε το 15ήμερο μετά τον Δεκαπενταύγουστο που ουσιαστικά περιμέναμε κορύφωση και έχουμε αυτά τα νούμερα, θα πρέπει, αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας.

Για το άνοιγμα το σχολείων και την υποχρεωτική χρήση μάσκας, ο κ. Δερμιτζάκης τόνισε ότι πρόκειται για μια δύσκολη εξίσωση, ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά που έχουν ελεγχόμενη συμπεριφορά.

Στο ερώτημα γιατί δεν είναι υποχρεωτική η μάσκα στα διαλείμματα όπως σε άλλες χώρες ανέφερε ότι τα μέτρα που αποφασίσει η κάθε χώρα έχουν να κάνουν με τους χώρους που υπάρχουν το μέγεθος τον τάξεων αλλά και τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων.

«Θα μπορούσαμε θεωρητικά να κάτσουμε όλοι σπίτι. Να βάλουμε όλοι μάσκες και να μην μεταδίδουμε καθόλου, αυτό όμως δεν είναι ρεαλιστικό. Ούτε είναι ρεαλιστικό τα παιδιά να φοράνε συνέχεια μάσκα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ