Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

Κορονοϊός: Αίρονται τα ειδικά μέτρα στον Αμπελώνα Λάρισας

Ποια είναι τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αίρονται τα μέτρα ειδικού χαρακτήρα που είχαν επιβληθεί από τις 10 Αυγούστου για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στην τοπική κοινότητα του Αμπελώνα του Δήμου Τυρνάβου Λάρισας, βάση των νέων επιδημιολογικών δεδομένων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο Αμπελώνας παραμένει, ωστόσο, σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης με εφαρμογή περιοριστικών μέτρων, τα οποία ισχύουν για επτά ημέρες από την Τετάρτη (26/08) και ώρα 06.00 έως Τετάρτη 02-09-2020 και ώρα 06.00.

Τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν είναι τα εξής:

  • Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί.
  • Ανώτατο όριο 50 ατόμων για όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα στα εστιατόρια, τα θέατρα, τα σινεμά.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι σε παρόμοιο καθεστώς περιοριστικών μέτρων βρίσκονται οι εξής περιοχές:

Οι Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και Αττικής, οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Κέρκυρας, Καρδίτσας, Πέλλας, Πιερίας και Λέσβου.

Οι Δήμοι Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Ζακύνθου, Κω και Πόρου.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ