Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Ένταση στο Αιγαίο: Επεκτείνουν τη NAVTEX οι Τούρκοι μέχρι της 27 Αυγούστου – Πώς απαντά η Ελλάδα

Συνεχίζει τα επικίνδυνα παιχνίδια του στο Αιγαίο ο Ερντογάν

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με νέα παράνομη NAVTEX απαντούν στην ήδη παράνομη NAVTEX που βρίσκεται σε ισχύ μέχρι και σήμερα Κυριακή (23/8) οι Τούρκοι.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA, λίγα λεπτά μετά τις 19:00 της Κυριακής, οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν ότι επεκτείνουν τις έρευνες στο Αιγαίο μέχρι και της 27 Αυγούστου.

Μία κίνηση που κρίνεται αναμενόμενη από την ελληνική πλευρά καθώς δεν υπήρχε το παραμικρό σημάδι αποχώρησης του τουρκικού στόλου από το σημείο.

Με μεγάλο ενδιαφέρον, λοιπόν, αναμένεται η αντίδραση από την ελληνική κυβέρνηση στη νέα «βόμβα» διαρκείας που ρίχνει στο Αιγαίο ο Ερντογάν.

Όπως άλλωστε υποστηρίζει και το δημοσίευμα της DW δεν πρέπει να ξεχνάμε ποιον έχουμε απέναντί μας. «Ο Ερντογάν θέλει πόλεμο στο Αιγαίο» αναφέρει χαρακτηριστικά και ο Σουλτάνος φροντίζει να το επιβεβαιώνει με κάθε τρόπο.

Υπενθυμίζεται ότι με ρηματική διακοίνωση στον ΟΗΕ η Τουρκία αμφισβητεί τη συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου για την οριοθέτηση της ΑΟΖ, και επιχειρεί να επαναφέρει στο προσκήνιο το τουρκολυβικό μνημόνιο. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ την Κυριακή (23/08), θέτοντας – για άλλη μια φορά – ζήτημα αποστρατικοποίησης νησιών και του εναέριου χώρου της Ελλάδας

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ