Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

Κορονοϊός: Περισσότεροι από 400 μοριακοί έλεγχοι στο λιμάνι του Πειραιά

Παράλληλα με τους εκδρομείς, έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν και σε λιμενικούς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πάνω από 400 δειγματοληπτικούς ελέγχους για λοίμωξη από τον ιό SARS COVID -2, σε επιβάτες που επέστρεψαν στην Αττική από τις διακοπές τους, διενήργησαν μέχρι την Παρασκευή (21/08) τα ειδικά κλιμάκια Ιατρών και Νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ τα οποία, με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, βρίσκονται σε μόνιμη βάση, καθημερινά, στο λιμάνι του Πειραιά.

Παράλληλα με τους εκδρομείς, έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν και σε λιμενικούς, καθώς είναι οι πρώτοι κρατικοί λειτουργοί που έρχονται σε επαφή με τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν στην Αττική.

κορονοϊός Πειραιάς λιμάνι έλεγχος τεστ 2

Με στόχο την καλύτερη προστασία των πολιτών και τον περιορισμό του κινδύνου διασποράς των μολύνσεων, τα κλιμάκια θα βρίσκονται και όλο το Σαββατοκύριακο στο λιμάνι του Πειραιά αλλά και στο λιμάνι της Ραφήνας τις εξής ώρες:

Το Σάββατο 22 Αυγούστου στις 14.40 μ.μ στην Πύλη Ε7 (Άφιξη Blue Star Patmos)
– Στις 17.55 της ίδιας μέρας θα βρίσκονται στο λιμάνι της Ραφήνας

Την Κυριακή 23 Αυγούστου στις 10.45 π.μ στην Πύλη Ε1 (Άφιξη Blue Star Chios)
-Στις 17.55 οι έλεγχοι θα γίνουν στο λιμάνι της Ραφήνας.

Tη διαδικασία των ελέγχων στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, θα εποπτεύσει το Σάββατο (22/08) και την Κυριακή (23/08) ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

κορονοϊός Πειραιάς λιμάνι έλεγχος τεστ 3

Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται σε εθελοντική βάση, σε ταξιδιώτες με ύποπτα συμπτώματα για λοίμωξη από ιό SARS COVID -2, όπως πυρετός ή βήχας, με έμφαση σε αυτούς που επιστρέφουν από προορισμούς που κρίνονται ότι έχουν υψηλή επικινδυνότητα.

Τα αποτελέσματα θα αξιολογούνται από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής – ΙΣΑ στο πλαίσιο της Στρατηγικής εκτίμησης της πορείας της Πανδημίας της λοίμωξης COVID – 19.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισημαίνει τα εξής: «Με στοχευμένες δράσεις και δίνοντας έμφαση στην πρόληψη, ενισχύουμε το δίχτυ προστασίας των πολιτών, σε αυτή τη δύσκολη υγειονομική συγκυρία. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που συμμετέχει, τους εθελοντές για την πολύτιμη συνδρομή τους αλλά και τις λιμενικές αρχές του Πειραιά για την αμέριστη βοήθεια και στήριξη στην προσπάθειά μας».

κορονοϊός Πειραιάς λιμάνι έλεγχος τεστ

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ