Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

Απανωτά τα κρούσματα κορονοϊού στην ΕΛΑΣ – Τέσσερις επιπλέον αστυνομικοί διαγνώστηκαν θετικοί

Αιχμηρή ανακοίνωση από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, αστυνομικές πηγές, δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους, καθώς καταλογίζουν χαρακτηριστική καθυστέρηση στα κλιμάκια του ΕΟΔΥ - Αρνητικοί και οι 70 πυροσβέστες στο Κορωπί

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τέσσερα άτομα ακόμη του δυναμικού της ΕΛΑΣ βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό και συγκεκριμένα δύο άνδρες και δύο γυναίκες. Ειδικότερα θετικοί στον covid-19 βρέθηκαν τρεις αστυνομικοί, δύο άνδρες και μία γυναίκα, που είχαν μεταβεί σε νησί των Κυκλάδων στο πλαίσιο της εργασίας τους και προκειμένου να ενισχύσουν την προσπάθεια αντιμετώπισης της παραβατικότητας.

Επίσης, μετά το σχετικό τεστ, επιβεβαιώθηκε ως κρούσμα κορονοϊού γυναίκα αστυνομικός από τμήμα των Παξών.

Αιχμηρή ανακοίνωση από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας. Αστυνομικές πηγές, δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους, καθώς καταλογίζουν χαρακτηριστική καθυστέρηση στα κλιμάκια του ΕΟΔΥ… 

Νέο κρούσμα στα Πατήσια

Το βράδυ της Πέμπτης (20/08) έγινε γνωστό, πως βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, ένας κρατούμενος στο αστυνομικό τμήμα Πατησίων. Είχε προηγηθεί ακόμη ένας στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας, που είχε ως αποτέλεσμα να μπουν σε καραντίνα 12 αστυνομικοί, εκ των οποίων έξι βρέθηκαν θετικοί και 30 κρατούμενοι. Κρούσματα κορονοϊού εμφανίστηκαν και στον τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα, με αποτέλεσμα να υπολειτουργεί.

Τον κίνδυνο να μπουν στην «άκρη» αστυνομικοί σε νευραλγικές υπηρεσίες της αστυνομίας, λόγω κορονοϊου, εκφράζουν έμπειρα στελέχη του σώματος, με αφορμή τα αυξημένα κρούσματα. Οι ίδιες πηγές, τονίζουν πως «εάν υπηρεσίες όπως η ΟΠΚΕ και οι πεζές περιπολίες παραλύσουν, θα υπάρξει πρόβλημα τόσο στον έλεγχο στο τομέα της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και της ασφάλειας των πολιτών, όσο και στους ελέγχους για την αποτροπή της διάδοσης του κορονοϊού που αναμένονται να εντατικοποιηθούν το προσεχές διάστημα».

Έξι κρούσματα έβγαλαν σε καραντίνα 60 αστυνομικούς

Χαρακτηριστική περίπτωση της δυσκολίας που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι αστυνομικές υπηρεσίες ανά την χώρα στο μέλλον, αποτελεί η περίπτωση της Θεσσαλονίκης. Από τις 8 έως τις 15 Αυγούστου, έξι αστυνομικοί βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Μπορεί ο αριθμός να μοιάζει αμελητέος, αλλά δεν είναι. Μεταξύ αυτών των κρουσμάτων θετικοί βρέθηκαν και δυο άνδρες που υπηρετούν στα ΜΑΤ, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα 60 άτομα της συγκεκριμένης υπηρεσίας, να μπουν σε «καραντίνα» επτά ημερών.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως αυτομάτως δημιουργείται πρόβλημα στις υπηρεσίες, τα ρεπό και τις άδειες των αστυνομικών. Αστυνομικές πηγές, δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους, καθώς καταλογίζουν χαρακτηριστική καθυστέρηση στα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, καθώς όπως τονίζουν, «έχουμε συναδέλφους μας σε καραντίνα από την περασμένη Παρασκευή 14 Αυγούστου και ακόμη δεν τους έχουν γίνει τεστ. Κατανοούμε τις αυξημένες υποχρεώσεις τους, αλλά σκεφτείτε πως εμείς ερχόμαστε σε άμεση επαφή με εκατοντάδες ανθρώπους».

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας: Πάρτε μέτρα πριν νοσήσουμε όλοι

Ακολούθησε αιχμηρή ανακοίνωση σχετικά με τα πολλαπλά κρούσματα που κατεγράφησαν σε αστυνομικά τμήμα, εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας στην οποία σημειώνεται πως, «η Ελληνική Αστυνομία αποτελεί από τη φύση της έναν από τους πυλώνες της Πολιτείας και προτεραιότητα του Κράτους οφείλει να είναι η προστασία του προσωπικού της, ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες έκθεσής του στην πανδημία του κορονοϊού».

Παράλληλα καταγγέλλουν πως «η αυτονόητη (κατ’ εμάς) διασφάλιση ενός υγιούς και ασφαλούς περιβάλλοντος για τους συναδέλφους μας, με αποκλειστικό σκοπό την αποτροπή μετάδοσης του ιού, δεν είχε δυστυχώς ούτε στο ελάχιστο, τα αναμενόμενα αποτελέσματα, ίσως εξαιτίας:

Ασυνεννοησία εμπλεκόμενων Υπηρεσιών;

Ανεπάρκεια χειρισμού Κρίσεων;

Έλλειψη Management-διαχείρισης προσωπικού;

Αδιαφορία αρμοδίων παραγόντων;

Φόβος δημοσιότητας στα Μ.Μ.Ε.;

Ότι από τα ανωτέρω και να ίσχυε, η απουσία σαφούς εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας, οι ανύπαρκτες υποδομές «υπεύθυνο – ανευθυνότητας» των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων αλλά και η έλλειψη προσωπικού στα Αστυνομικά τμήματα της Αθήνας, είχαμε επισημάνει ότι θα οδηγούσαν τελολογικά, σε μη επιθυμητά αποτελέσματα. Αποτελούμε ως Οργανισμός μέχρι στιγμής ίσως τον μοναδικό φορέα του Δημοσίου που δεν υπάρχει πρόβλεψη για την μεθοδολογία εργασίας μας σε κλειστούς χώρους, την ίδια ώρα που συνεχίζουν να συνωστίζονται συνάδελφοι, πολίτες και κρατούμενοι στις Αστυνομικές Υπηρεσίες!!!

Στην ανακοίνωση οι αστυνομικοί μεταφέρουν «την κραυγή αγωνίας των συναδέλφων μας οι οποίοι αισθάνονται εγκαταλειμμένοι από την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία που φαίνεται να παρατηρεί αμήχανα, να εκδίδει έγγραφα και να διαβιβάζει οδηγίες άλλων φορέων που δεν τυγχάνουν εφαρμογής» και τονίζεται πως «Αν δεν λάβει χώρα άμεσα αποσυμφόρηση των κρατητηρίων των Α.Τ. από τους κρατούμενους για διοικητική απέλαση και δεν βρεθεί λύση για την κεντρική διαχείριση ύποπτων κρουσμάτων σε κρατουμένους, είναι αναπόφευκτο ότι θα οδηγηθούμε σε τεράστια διασπορά του κορονοϊού. Τα υπάρχοντα αστυνομικά κρατητήρια δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να αποτελέσουν σημείο αναφοράς και κράτησης κρατουμένων που αποτελούν ύποπτα ή επιβεβαιωμένα κρούσματα του covid-19».

Αρνητικοί και οι 70 πυροσβέστες στο Κορωπί

Εβδομήντα μέλη των δυνάμεων του τμήματος Πυροσβεστικής στο Κορωπί μπήκαν σε καραντίνα, αφότου διαπιστώθηκε κρούσμα κορονοϊού σε συνάδελφό τους.

Ο άνδρας επέστρεψε τη Δευτέρα (17/08) από τις διακοπές του και υποβλήθηκε σε τεστ, το οποίο βγήκε αρνητικό. Αισθανόταν, ωστόσο, αδιαθεσία, με αποτέλεσμα να υποβληθεί ξανά σε τεστ, αφού είχε κάνει δύο ημέρες υπηρεσία.

Το δεύτερο τεστ βγήκε θετικό. Μετά το δεύτερο τεστ τέθηκαν σε καραντίνα 70 πυροσβέστες, οι οποίοι υποβλήθηκαν και σε τεστ κορονοϊού. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα είναι όλοι αρνητικοί. Ο πυροσβέστης που είναι θετικός θα παραμείνει στο σπίτι του για 15 μέρες και μετά θα υποβληθεί σε τρίτο τεστ.

Προς το παρόν, το τμήμα Κορωπίου έχει στελεχωθεί από άλλες υπηρεσίες, τόσο σε οχήματα όσο και ανθρώπους.

Πηγή: lawandorder.gr

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ