Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

«Μαϊμού» και «αράπη του κερατά» χαρακτήρισε τον Αντετοκούνμπο καθηγητής του ΕΚΠΑ – Πώς αντέδρασε η Κεραμέως

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καθηγητής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, στο Τμήμα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στέλεχος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης (όπως φαίνεται τουλάχιστον από το βιογραφικό του) χαρακτήρισε ως «μαϊμού» και «αράπη του κερατά» τον Γιάννη Αντετοκούνμπο με αφορμή συνέντευξή του σε αμερικάνικο δίκτυο, στο οποίο μεταξύ άλλων επισημαίνει πως υπάρχει πρόβλημα ρατσισμού στην Ελλάδα, με αφορμή όσα βίωσε ο ίδιος και η οικογένειά του.

Τα σχόλια του καθηγητή Κωνσταντίνου Καλέμη στο twitter προκάλεσαν σάλο και λογικά θα υπάρξει και συνέχεια στο θέμα από το υπουργείο Παιδείας.

Δείτε τις αναρτήσεις του:

Edrqi3PWoAAJAQt

a

Περίπου 2 ώρες μετά ο κ. Καλέμης διέγραψε τον λογαριασμό του στο twitter:

Screenshot 2 20

Πώς αντέδρασε η Κεραμέως

Άμεση έρευνα, διέταξε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η κ. Κεραμέως δήλωσε ότι περιμένει τα αποτελέσματα της έρευνας και μόλις το υπουργείο Παιδείας έχει πλήρη ενημέρωση θα ληφθούν άμεσα αποφάσεις.

Το θέμα έθεσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό της ιδιωτικής εκπαίδευσης, ζητώντας την άμεση απομάκρυνση του κ. Καλέμη και την ομόφωνη καταδίκη των κομμάτων για τους απαράδεκτους ρατσιστικούς του χαρακτηρισμούς εναντίον του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ