Κυριακή 22 Μαΐου 2022

Επιστρέφουν οι πινακίδες «εκτρώματα» σε πεζόδρομους και πλατείες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η κοινή υπουργική απόφαση που επαναφέρει το χάος των διαφημίσεων στις πόλεις της χώρας

Επιστρέφουν «από το παράθυρο» στους δρόμους της Αθήνας οι πινακίδες-εκτρώματα που μέχρι πριν από μερικά χρόνια στοίχειωναν όλα τα πεζοδρόμια.

Ο λόγος για τις διαφημιστικές κατασκευές PISA ύψους 5,5 μέτρων, οι οποίες αναμένεται να επανεμφανιστούν και να καταλάβουν τους νέους πεζοδρόμους της Αθήνας.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό ρεπορτάζ του newsbeast.gr, στη «ζούλα» χωρίς διαβούλευση και συζήτηση με τους Δήμους και τα συλλογικά όργανα, η κυβέρνηση μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών και συναρμόδιων υπουργείων εξέδωσε κοινή υπουργική απόφαση που επαναφέρει το χάος των διαφημίσεων στις πόλεις της χώρας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, με την απόφαση αυτή οι πεζόδρομοι της πόλης πέρα από τραπεζοκαθίσματα θα γεμίσουν και με διαφημιστικά πλαίσια τύπου PISA διαστάσεων 3 μέτρων επί 4 μέτρων των οποίων το ύψος θα φτάνει τα 5,5 μέτρα. Αντιστοίχως θα προστεθούν διαφημιστικές Ρακέτες και όλο το γνωστό σκηνικό που στοίχειωνε κάποτε τα πεζοδρόμια και τις πόλεις της Ελλάδας.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι «οι νέοι πεζοδρόμοι του μεγάλου περίπατου της Αθήνας, θα γεμίσουν με διαφημιστικές σιδερένιες κατασκευές». «Η κυβέρνηση εν κρυπτώ με επισπεύδοντα το αρμόδιο υφυπουργό κ. Λιβάνιο, υποχώρησε στις πιέσεις και τα συμφέροντα παλιών διαφημιστών που για χρόνια είχαν υποβαθμίσει το αστικό περιβάλλον της Αθήνας και των άλλων πόλεων με τις ανεξέλεγκτες τοποθετήσεις διαφημίσεων σε κάθε ελεύθερο χώρο», αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ.

Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση:

https://www.docdroid.net/QQGfcel/kya-46526-22072020-highlighted-points-pdf

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ