Κυριακή 1 Μαΐου 2022

Νέες πυρκαγιές σε Αρχαία Ολυμπία και Ρέθυμνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νέα μέτωπα φωτιάς στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη

Την κινητοποίηση της πυροσβεστικής έχουν προκαλέσει ακόμη δύο πυρκαγιές, σε Ρέθυμνο και Αρχαία Ολυμπία την Τετάρτη (22/07).

Συγκεκριμένα, αντιμέτωπη με νέα πυρκαγιά βρίσκεται η Πυροσβεστική στην Πελοπόννησο, καθώς ξέσπασε φωτιά αυτή τη φορά στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, γύρω στις 15:00 το μεσημέρι της Τετάρτης (22/07).

Στη μάχη με τη φωτιά στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν ριχτεί 34 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 1 ελικόπτερο, δύο αεροσκάφη, ένα πεζοπόρο τμήμα και υδροφόρες ΟΤΑ.

Στο μεταξύ, πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Φοίνικα Αγίου Βασιλείου, στο Ρέθυμνο. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση.

Για τη συγκεκριμένη πυρκαγιά, κινητοποιήθηκαν 36 πυροσβέστες με 13 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Επίσης, συνδράμουν ένα ελικόπτερο, υδροφόρες και μηχανήματα ΟΤΑ.

Η πυροσβεστική δίνει μάχη για να περιορίσει τη μεγάλη πυρκαγιά Κεχριές και Λουτρά Ωραίας Ελένης στην Κορινθία.

Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται, όμως και στις Μαθιές Μεσσηνίας, κοντά στο Πεταλίδι, όπου εκκενώθηκαν ήδη σπίτια. Η φωτιά έχει εκδηλωθεί σε δύσβατο σημείο.

Την ίδια ώρα, στη Λέσβο οι πυροσβέστες δίνουν για δεύτερη μέρα μάχη με τις φλόγες, με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στο νησί να δυσκολεύουν αφάνταστα το έργο της κατάσβεσης.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ