Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Προβλήματα σε πτήσεις στο αεροδρόμιο Μακεδονία λόγω «μεταφερόμενης ομίχλης»

Δύο αεροσκάφη προσγειώθηκαν στην Αθήνα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προβλήματα σε πτήσεις αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης σημειώθηκαν την Παρασκευή εξαιτίας της χαμηλής ορατότητας, λόγω ομίχλης.

Η ορατότητα «άνοιγε» και «έκλεινε», λόγω «μεταφερόμενης ομίχλης», όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά οι μετεωρολόγοι του Περιφερειακού Μετεωρολογικού Σταθμού Μακεδονίας της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Τις πρώτες πρωινές ώρες το φαινόμενο ευνόησε την ομαλή επιχειρησιακή λειτουργία του αεροδρομίου «Μακεδονία», καθώς πραγματοποιήθηκαν όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις.

Μετά τις 9.30 το πρωί όμως και για μία ώρα περίπου, η μεταφερόμενη ομίχλη προκάλεσε περιορισμένα προβλήματα. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο επικοινωνίας της διαχειρίστριας εταιρείας του αεροδρομίου, Γιάννη Παπάζογλου, «δύο αεροσκάφη, που εκτελούσαν πτήσεις από την Κωνσταντινούπολη και τη Ρώμη, παρέκκλιναν της πορείας τους και προσγειώθηκαν στην Αθήνα, ενώ μία πτήση εσωτερικού καθυστέρησε».

Είναι χαρακτηριστικό ότι νωρίς το πρωί η ορατότητα ήταν στα 1000 μέτρα, αργότερα μειώθηκε στα 100 και γύρω στις 10 αυξήθηκε ξανά, στα 200 μέτρα. Όπως είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι το φαινόμενο υποχωρεί σταδιακά όσο αυξάνεται η αντανάκλαση του φωτός από τον ήλιο.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ