Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Έφτασαν τους οκτώ οι νεκροί από τη γρίπη (video)

Τι προφυλάξεις συνιστούν οι ειδικοί

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το κύμα γρίπης που μαστίζει τη χώρα μας έχει οδηγήσει ήδη οχτώ ανθρώπους στον θάνατο. Όπως αναφέρουν τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ από τα οκτώ θύματα, τα επτά χάθηκαν μέσα στην περασμένη βδομάδα. Πρόκειται για συμπολίτες μας που ανήκαν στις ομάδες υψηλού κινδύνου αλλά τα περισσότερα θύματα ήταν ανεμβολίαστα.

Στις υγειονομικές αρχές έχει σημάνει συναγερμός ενώ ο ΕΟΔΥ εκδίδει ειδικές οδηγίες μετά την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων.

Οι επιστήμονες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας συνιστά ακόμη και σήμερα να γίνεται ο αντιγριπικός εμβολιασμός ειδικά σε όσους ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου καθώς είναι εκείνοι που κινδυνεύουν περισσότεροι με σοβαρές επιπλοκές από τον ιό.

Γενικές προφυλάξεις

Οι επιστήμονες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), επισημαίνουν πως η γρίπη μπορεί να διαρκέσει από 3 έως 7 ημέρες στους περισσότερους ενήλικες. Ο βήχας και το αίσθημα κόπωσης ή αδυναμίας μπορεί να διαρκέσει μέχρι και δύο εβδομάδες μετά από την ασθένεια. Επιπλοκές όπως η πνευμονία μπορεί να συμβούν σε ορισμένες περιπτώσεις.

Γενικά, πάντως, τα συμπτώματα της γρίπης αρχίζουν να υποχωρούν μετά από 2 έως 5 ημέρες. Ο πυρετός μπορεί να διαρκέσει έως και 5 ημέρες, ενώ τα άλλα συμπτώματα, όπως αδυναμία και κόπωση, μπορεί να διαρκέσουν για αρκετές εβδομάδες.

Τα μικρά παιδιά και τα άτομα στις ομάδες υψηλού κινδύνου (αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα, μεγάλης ηλικίας άτομα κλπ) βρίσκονται σε κίνδυνο για επιπλοκές που απαιτούν νοσηλεία.

(Με πληροφορίες από ethnos.gr)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ