Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Εξιχνιάστηκε η ληστεία των κοσμημάτων αξίας 1 εκατ. ευρώ στην Ηλεία

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 43χρονου άνδρα και μιας 42χρονης γυναίκας - Είχε συμβεί τον Δεκέμβριο του 2018

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Να εξιχνιάσουν ύστερα από έναν ολόκληρο χρόνο τη ληστεία σε βάρος κοσμηματοπώλη στο χωριό Μουριά στην Αρχαία Ολυμπία από τον οποίον είχαν αφαιρέσει έξι βαλίτσες με κοσμήματα αξίας 1 εκατομμυρίου ευρώ, κατάφεραν άνδρες της ασφαλείας Πύργου.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 43χρονου άνδρα και μιας 42χρονης γυναίκας που κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας κατά συναυτουργία, της κλοπής, του εμπρησμού, της παράβασης του νόμου για τα όπλα και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Τα πλήρη στοιχεία των δύο έχουν ταυτοποιηθεί. Οι κακοποιοί μαζί με άγνωστους συνεργούς τους, είχαν μεταβεί στο σπίτι του 52χρονου χρυσοχόου στις Μουριές. Αρχικά ακινητοποίησαν όσους βρίσκονταν στο σπίτι και εν συνεχεία τραυμάτισαν τον 52χρονο και τη μητέρα του.

Eίχαν, μάλιστα, απομακρυνθεί από το σημείο με το αυτοκίνητο του θύματος και το έκαψαν, ώστε να εξαφανίσουν τα ίχνη του στο οικισμό της Αγίας Τριάδας Ηλείας.

Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι η 42χρονη , τον Ιανουάριο του έτους 2019, είχε πωλήσει σε ενεχυροδανειστήριο στην Ηλεία 53 χρυσά δαχτυλίδια, τα οποία ήταν μέρος των κλοπιμαίων.

Η γυναίκα λάμβανε οδηγίες από τον 43χρονο συνεργό της, τον οποίο ενημέρωνε για την εξέλιξη της συναλλαγής.

(πληροφορίες από lawandorder.gr, astynomia.gr)

Φωτογραφία: pixabay

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ