Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

Αλλάζει πορεία το βαρομετρικό χαμηλό – Πού θα σημειωθούν ισχυρές βροχοπτώσεις

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νοτιότερη των αρχικών εκτιμήσεων είναι η τροχιά του αφρικανικού βαρομετρικού χαμηλού, με αποτέλεσμα οι ισχυρότερες βροχοπτώσεις να αναμένονται πάνω από το Λιβυκό Πέλαγος, όπως φαίνεται και στους χάρτες που ακολουθούν και παρουσιάζουν την θέση του καθώς και την βροχή που αναμένουμε το μεσημέρι της Τετάρτης 15/1 και το βράδυ της Τετάρτης 15/1 προς Πέμπτη 16/1.

202001151200 c totpcp 12 f
Μεσημέρι της Τετάρτης

τεταρτη
Βράδυ Τετάρτης προς Πέμπτη

Σύμφωνα με τα στοιχεία του meteo, κατά το υπόλοιπο της Τετάρτης, τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά και στο Νότιο Αιγαίο, οι οποίες στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα από το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρές και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Την Πέμπτη, βροχές θα σημειωθούν κυρίως στην Εύβοια, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, ενώ στις δύο τελευταίες περιοχές θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται ο ολικός υετός που αναμένεται στη νοτιοανατολική χώρα έως το βράδυ της Πέμπτης.

202001170000 Accum Precip sa 48

Οι άνεμοι στο Αιγαίο την Τετάρτη και την Πέμπτη θα πνέουν από βόρειες και βορειοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάνουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ. Στον σχετικό χάρτη, φαίνονται οι περιοχές όπου ο άνεμος θα ξεπεράσει τα 7 μποφόρ την Πέμπτη.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ