Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

«Μαϊμού» υπάλληλοι της ΔΕΗ λήστευαν ηλικιωμένους – Λεία πάνω από 130.000 ευρώ

Περιστατικά σε Θεσσαλονίκη και Μαγνησία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δύο άτομα που προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ λήστευαν ηλικιωμένους μέσα στα σπίτια τους συνέλαβε η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι φερόμενοι ως δράστες, μαζί με έναν ακόμη συνεργό τους, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ και με διαφορετική σύνθεση της ομάδας κάθε φορά, έπειθαν ηλικιωμένους να τους επιτρέψουν την είσοδο στις οικίες τους και, αφού έμπαιναν στα σπίτια, τούς απασχολούσαν με διάφορες δικαιολογίες , όπως τον έλεγχο του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, και αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα. Η λεία τους, σύμφωνα με τις δηλώσεις των παθόντων, υπολογίζεται σε 32.000 ευρώ ενώ η αξία τω κοσμημάτων που άρπαξαν ξεπερνά τις 100.000 ευρώ.

Οι φερόμενοι ως δράστες κατάφεραν μάλιστα σε μία περίπτωση να εξασφαλίσουν αντικλείδι και το βράδυ της ίδια μέρας να μπουν στο ίδιο σπίτι, στο κέντρο της πόλης και αφού πρώτα αναισθητοποίησαν το ηλικιωμένο ζευγάρι -χωρίς να έχει διαπιστωθεί ο ακριβής τρόπος αναισθητοποίησης- αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, τα άτομα που ταυτοποιήθηκαν, ηλικίας 44 και 46 ετών, όπως και συνεργός τους, οργανώθηκαν σε ομάδα, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών κατά το χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου – Νοεμβρίου 2019. Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Τι να προσέχουμε

Με αφορμή τις περιπτώσεις ληστείας και κλοπών, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης συνιστά στους πολίτες να είναι περισσότερο υποψιασμένοι και δίνει χρήσιμες συμβουλές:

-Μην ανοίγετε την πόρτα σας σε άγνωστα άτομα.

-Ασφαλίστε καλά το σπίτι σας, ιδίως όταν κοιμάστε ή όταν πρόκειται να απουσιάσετε.

-Μην πείθεστε εύκολα από άγνωστα άτομα που σας πλησιάζουν με προσχήματα ότι αποτελούν υπαλλήλους φορέων ή ότι πραγματοποιούν ευκαιριακές πωλήσεις είτε ως γνωστοί συγγενών σας, προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους για λογαριασμό των συγγενικών σας προσώπων.

-Έχετε πρόχειρα τα τηλέφωνα με τα οποία θα πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, στενοί συγγενείς κ.α.).

9.000 ευρώ άρπαξαν από γυναίκα στη Μαγνησία

Ίδιο περιστατικό συνέβη και στην Αγριά Μαγνησίας όταν άγνωστος προσποιούμενος τον υπάλληλο της ΔΕΗ άρπαξε από μια 87χρονη γυναίκα 9.000 ευρώ. Ο άγνωστος μπήκε στο σπίτι της γυναίκας λέγοντάς της ότι έχει μιλήσει με το παιδί της προκειμένου να επιδιορθώσει βλάβη που προκαλούσε διαρροή.

Σύμφωνα με τη σελίδα taxydromos.gr, ο επιτήδειος τρομοκράτησε μάλιστα την ηλικιωμένη, αφού υποστήριξε πως υπάρχει περίπτωση φωτιάς και γι’ αυτόν τον λόγο την «συμβούλεψε» να βάλει όλες της τις οικονομίες σε μια πετσέτα στο κέντρο του τραπεζιού για να μην καούν. Στιγμές αργότερα, ο δράστης ζήτησε από την 87χρονη να ανάψει όλα τα φώτα του σπιτιού και όταν εκείνη βρίσκονταν σε άλλο δωμάτιο, άρπαξε τα χρήματα μαζί με την πετσέτα και έγινε «καπνός». Ο δράστης καταζητείται από την αστυνομία.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ