Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Βραδινή εξόρμηση στη χιονισμένη Πάρνηθα: Μαγεύουν… το τοπίο και τα ζώα

Αλεπούδες και ελάφια σε μοναδικές στιγμές, κάνοντας... παιχνίδια με τα χρώματα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μοναδικές φωτογραφίες από τη χιονισμένη Πάρνηθα κατάφερε να απαθανατίσει ο Dimitris Sagiakos, ο οποίος ασχολείται με τη φωτογραφίες, ειδικά αυτές που αφορούν και καιρικά φαινόμενα.

Ο ίδιος «ανέβασε» στιγμιότυπα στη σελίδα του στο Facebook, μιλώντας για μια…«Πάρνηθα από τα παλιά». Πραγματικά… μαγεύουν το τοπίο και τα ζώα, όπως οι αλεπούδες και τα ελάφια».

Ο ίδιος έγραψε χαρακτηριστικά: «Εχτές το βράδυ πραγματοποιήθηκε εξόρμηση στην ευρύτερη περιοχή της κορυφής “Όρνιο”. Ο δρόμος είχε παραδοθεί στην κυκλοφορία μετά την διασταύρωση στο καζίνο μόλις λίγο πρίν, έτσι ίσως και να υπήρξαμε οι πρώτοι επισκέπτες της Πάρνηθας με όχημα πάνω απο το καταφύγιο ύστερα απο πολλές μέρες απαγόρευσης διέλευσης οχημάτων.

Φυσικά οι βραδυνές εξορμήσεις σε χιονοσκεπή τοπία, σχεδόν πάντα κρύβουν λίγη περισσότερη μαγεία από ότι οι πρωινές. Το χιόνι πάρα πολύ σε σημεία ίσως έφτανε και τα 2,5 με 3 μέτρα, και μιλάμε για δέκα μέρες γεμάτες από την τελευταία μέρα χιονόπτωσης. Τα τοπία μαγικά ενώ μας υποδέχτηκαν και αρκετά αξιολάτρευτα τετράποδα…

Η αρχή έγινε με μια παρέα τριών ελαφιών που περπάταγε χαλαρά στο δρόμο για ώρα εφόσον δε τα πιέζαμε και κρατούσαμε την απόσταση “ασφαλείας”. Την παράσταση έκλεψε, ωστόσο, η guest star της βραδιάς, μια πολύ φιλική (και πονηρή) αλεπού, η οποία είχε διάθεση για παιχνίδι, παρέα, φαγητό αλλά και…σκανταλιάς. Αφού καθόταν για ώρα πολύ κοντά μας, αποφάσισε να πάρει το ένα γάντι μου και να τρέξει μακρυά, ωστόσο λίγο μετά το άφησε και μου “επέτρεψε” να το πάρω πίσω…

Στα του τοπίου και των καιρικών συνθηκών. Πολύ το χιόνι όπως ήδη είπαμε, ενώ στα ξέφωτα υπήρχαν διακυμάνσεις με τεράστιων υψών ανεμοσούρια αλλά και σημεία με ύψωμα που το χιόνι το είχε σκορπίσει ο σφοδρός βοριάς των προηγούμενων ημερών. Εναλλαγές μεταξύ ομίχλης και υψηλής νέφωσης με κομμάτια ξαστεριάς έδωσαν λίγες ώρες αργότερα την θέση τους στον σχεδόν ανέφελο ουρανό ενώ η θερμοκρασία στα 1200μ περίπου στους 0oC με 1οC.

Παρακάτω οι φωτογραφίες από το σημείο, δείχνουν ένα μικρό μέρος απο την ομορφιά που κυριαρχούσε στο τοπίο».

Πάρνηθα χιονισμένη dimitris sagiakos 1

Πάρνηθα χιονισμένη dimitris sagiakos 2

Πάρνηθα χιονισμένη dimitris sagiakos 3

Πάρνηθα χιονισμένη dimitris sagiakos 4

Πάρνηθα χιονισμένη dimitris sagiakos 5

Πάρνηθα χιονισμένη dimitris sagiakos 6

Πάρνηθα χιονισμένη dimitris sagiakos 7

Πάρνηθα χιονισμένη dimitris sagiakos 8

Πάρνηθα χιονισμένη dimitris sagiakos 9

Πάρνηθα χιονισμένη dimitris sagiakos 10

Δείτε μια φωτογραφία από αεροπλάνο με την Πάρνηθα χιονισμένη, όπως τη δημοσίευσε η Νίκη Γλυνού στη σελίδα «‎Low pressure» στο Facebook:

Πάρνηθα χιονισμένη από αεροπλάνο

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ