Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Ελεύθεροι οι 20 συλληφθέντες από τις καταλήψεις στο Κουκάκι – Νομικά κινούνται οι αστυνομικοί

Ζητωκραυγές από αλληλέγγυους που βρίσκονταν στα δικαστήρια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Για τις 22, 23 και 24 Ιανουαρίου αναβλήθηκαν οι δίκες των 20 ατόμων που συνέλαβε η αστυνομία κατά την επιχείρηση στις ανακαταλήψεις που έκαναν αντιεξουσιαστές στο Κουκάκι.

Η αναβολή δόθηκε καθώς απουσίαζαν οι περισσότεροι αστυνομικοί – μάρτυρες και ο διερμηνέας σε μία από τις δικογραφίες, ενώ όλοι οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σε μια από τις δικογραφίες, αστυνομικοί οι οποίοι υποστηρίζουν ότι τραυματίστηκαν κατά τις συμπλοκές με τους καταληψίες, δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής και στο δικαστήριο θα προσκομιστούν οι ιατροδικαστικές εκθέσεις.

Την ίδια ώρα, στα δικαστήρια παρέμειναν ως αργά αλληλέγγυοι, που φώναζαν συνεχώς συνθήματα υπέρ των κατηγορουμένων και των καταλήψεων και κατά των αστυνομικών και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Μάλιστα, ξέσπασαν σε ζητωκραυγές όταν αφέθηκαν ελεύθεροι οι 20.

Στο σημείο βρισκόταν ισχυρή αστυνομική δύναμη, η οποία περιφρουρούσε το κτήριο του Αυτοφώρου.

Στο μεταξύ, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων ανακοίνωσε δια του αντιπροέδρου της ότι σκοπεύει να κινηθεί νομικά για τις επιθέσεις κατά αστυνομικών.

«Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών παρίστατο δια του νομικού της τμήματος ως πολιτική αγωγή για την προάσπιση των συναδέλφων που τραυματίστηκαν στο περιστατικό στο Κουκάκι. Και έχει θέσει σε αυτούς το νομικό της επιτελείο για οποιαδήποτε νομική ενέργεια χρειαστεί, ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες στους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς που έθεσαν σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων μας».

Αυτό δήλωσε επί του θέματος, στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Νίκος Ρήγας.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ