Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

Σάλος με την καμπάνια κατά των αμβλώσεων στο Μετρό – Σφοδρές αντιδράσεις στα social media

Αντιδράσεις από βουλευτές - Τι απαντά η ΣΤΑΣΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει διαφημιστική καμπάνια που φιλοξενείται στο Μετρό της Αθήνας με μεσαιωνικού τύπου προπαγάνδα κατά των αμβλώσεων.

Πρόκειται για πληρωμένη διαφήμιση της Πανελλήνιας Ένωσης Φίλων Πολυτέκνων που θα φιλοξενείται, σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ, 14 ημέρες σε 17 σταθμούς του Μετρό. Οι αφίσες γράφουν: «Ήξερες ότι από την 18η ημέρα κτυπά η καρδιά του; Από την 42η μέρα ανιχνεύονται εγκεφαλικά κύματα; Από την 8η εβδομάδα όλα τα όργανά του έχουν δημιουργηθεί; Από την 10η εβδομάδα νοιώθει πόνο. Διάλεξε τη ζωή».

Στο κάτω μέρος των αφισών, που βλέπει κανείς στις αποβάθρες των σταθμών, αναγράφεται: «Διάλεξε τη Ζωή. Κίνημα υπέρ της Ζωής».

Οι επιβάτες αντίκρισαν τις αφίσες στις αποβάθρες του Μετρό το πρωί της Δευτέρας, βάζοντας «φωτιά» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τις οργισμένες αναρτήσεις τους.

Έντονες είναι οι αντιδράσεις και από βουλευτές και εκπροσώπους κομμάτων με τον εκπρόσωπο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλο Χρηστίδη, να ζητά εξηγήσεις:

Ανάρτηση έκανε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς υπενθυμίζοντας την ομοιότητα της αφίσας με το πρωτοσέλιδο της αθλητικής εφημερίδας SportDay στις 29 Δεκεμβρίου κατά των αμβλώσεων:

Σημειώνεται πως ο φορέας που είναι υπεύθυνος για την αφίσα τοποθετείται ανοιχτά κατά των αμβλώσεων με άρθρα και δημοσιεύσεις, μεταξύ των οποίων ένα με τίτλο «Η άμβλωση ήταν η κύρια αιτία θανάτου μέσα στο 2019».

Η αντίδραση της ΣΤΑΣΥ

Κύκλοι της ΣΤΑΣΥ αναφέρουν στο Altsantiri.gr, ότι ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με το περιεχόμενο μιας διαφήμισης δεν μπορεί να την απαγορεύσει παρά μόνο αν προκαλεί ή προσβάλλει το δημόσιο αίσθημα. Όπως επισημαίνουν, για τη συγκεκριμένη διαφήμιση κρίθηκε ότι δεν το προσβάλλει καθώς δεν αναφέρεται ευθέως στις αμβλώσεις, δεν υπάρχει δηλαδή στην αφίσα ξεκάθαρα αναφορά.

Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν ότι ανάλογες αντιδράσεις υπήρξαν και στο παρελθόν με αφίσες τόσο του Pride όσο και του κινήματος των vegan. Τότε είχε κριθεί ότι δεν προκαλούν κι έτσι παρά τις αντιδράσεις παρέμειναν στα διαφημιστικά ταμπλό, συμπληρώνουν.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ