Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Ποινική δίωξη για πλημμελήματα ασκήθηκε στους συλληφθέντες από τα επεισόδια στο Κουκάκι

Τι αναφέρει η δικογραφία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αφού οδηγήθηκαν, με εκρηκτικό τρόπο, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, ο εισαγγελέας άσκησε οινική δίωξη για πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα σε βάρος των 20 από τους 21 συλληφθέντες μετά τη χθεσινή επιχείρηση της ΕΛΑΣ στις καταλήψεις των οδών Ματρόζου και Παναιτωλίου στο Κουκάκι.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες. Για την πρώτη, ασκήθηκε δίωξη για τα πλημμελήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, απείθειας και βίας κατά αστυνομικών. Για τη δεύτερη δικογραφία ασκήθηκε δίωξη για τα πλημμελήματα της βαριάς σωματικής βλάβης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και απείθεια.

Η ανήλικη 17 ετών που ήταν ανάμεσα στους συλληφθέντες αφέθηκε ελεύθερη.

Και οι υπόλοιποι 20 παραπέμφθηκαν να δικαστούν τη Δευτέρα στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο. Στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Νωρίτερα, κατά τη μεταγωγή τους στην Εισαγγελία επικράτησε ένταση έξω από τα δικαστήρια, όταν οι περίπου 50 συγκεντρωμένοι κινήθηκαν εναντίον των αστυνομικών, τους πέταξαν πέτρες, πλαστικά μπουκάλια, καφέδες, ακόμη και πλαστικές καρέκλες από τις καφετέριες επάνω στην πλατεία. Οι αστυνομικοί τους απώθησαν κάνοντας χρήση χειροβομβίδας κρότου λάμψης, ενώ προχώρησαν σε 4 προσαγωγές και 2 συλλήψεις.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ