Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Νέα επιχείρηση της ΕΛΑΣ στο Κουκάκι: Ματωμένα κεφάλια, μετά την ανακατάληψη (video)

Αντιεξουσιαστές ανακατέλαβαν τα κτήρια στην Ματρόζου και στην Παναιτωλίου - Άμεση ήταν η επέμβαση της αστυνομίας κάνοντας εννιά προσαγωγές, διαλύοντας και τους συγκεντρωμένους αλληλέγγυους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα του Σαββάτου (11/10) στο Κουκάκι, καθώς αντεξουσιαστές επιχείρησαν να ανακαταλάβουν δύο κτήρια. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας. Η ΕΛΑΣ πραγματοποίησε νέα επιχείρηση χρησιμοποιώντας βίας, κάνοντας προσαγωγές. Με βάση τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν μπορεί να δει κάποιος ματωμένα κεφάλια και άτομα να σέρνονται στον δρόμο.

Αναρχικές ομάδες μέσω σελίδας του αντιεξουσιαστικού χώρου ανακοίνωσαν πως προχώρησαν στην ανακατάληψη των δύο καταλήψεων στην Ματρόζου 45 και Παναιτωλίου 21 στο Κουκάκι.

https://www.facebook.com/Siopisimenei3/videos/750708388787965/

Πρόκειται για τις δύο καταλήψεις, που απασχόλησαν την κοινή γνώμη, λόγω και της εμπλοκής του ονόματος του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ (φέρεται να ξυλοκοπήθηκε) και των γιων του αλλά και για το γεγονός πως στήθηκε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωσή τους, λίγο πριν τη «δύση» του 2019. Αργότερα έμειναν ελεύθεροι και οι εννέα συλληφθέντες, ενώ δε βρέθηκαν αποτυπώματα των αδερφών Ινδαρέ.

Κουκάκι ΕΛΑΣ επέμβαση κατάληψη κτήριο αντιεξουσιαστές ανακατάληψη 6

Επί τόπου μετέβησαν, λοιπόν, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν τα κτήρια ενώ προχώρησαν και σε 9 προσαγωγές αλληλέγγυων. Οι αλληλέγγυοι αποχώρησαν από τα σημεία ενώ στην περιοχή παραμένουν διμοιρίες των ΜΑΤ. Η υπόθεση είναι σε εξέλιξη ενώ αναμένονται και εισαγγελικοί λειτουργοί.

Κουκάκι ΕΛΑΣ επέμβαση κατάληψη κτήριο αντιεξουσιαστές ανακατάληψη 3

Η εμφάνιση των ΜΑΤ στην περιοχή, προκάλεσε ένταση και έτσι, δεν άργησε να ξεσπάσουν επεισόδια, με αποτέλεσμα τη χρήση χημικών εκ μέρους των αστυνομικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αυτή την ώρα, η ένταση έχει αποκλιμακωθεί. Οι αντεξιουσιαστές παραμένουν, ωστόσο, στο εσωτερικό των κατειλημμένων κτηρίων. Από την πλευρά τους, οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής, περιμένοντας εντολές από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

Κουκάκι ΕΛΑΣ επέμβαση κατάληψη κτήριο αντιεξουσιαστές ανακατάληψη 7

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία οι αντιεξουσιαστές στην οδό Ματρόζου ανέβηκαν στον πρώτο όροφο του κτιρίου όπου έσπασαν ένα παράθυρο και προχώρησαν στην ανακατάληψη ενώ στην οδό Παναιτωλίου πιθανόν ανέβηκαν με σκάλα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ομάδα ατόμων κατάφερε να εισέλθει εκ νέου στο εσωτερικό των καταλήψεων. Την ίδια ώρα, αρκετοί αλληλέγγυοι συγκεντρώθηκαν στον εξωτερικό χώρο των κτηρίων. Μέχρι που έγινε η επέμβαση της αστυνομίας,

Υπενθυμίζεται ότι η επιχείρηση εκκένωσης των κατειλημμένων κτηρίων ξεκίνησε στα τέλη του 2019, έπειτα από εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Σε αρκετές περιπτώσεις, υπήρξαν, ωστόσο, καταγγελίες για υπέρμετρη χρήση βίας και αστυνομική αυθαιρεσία.

«Η ανακατάληψη της Ματρόζου 45 και της Παναιτωλίου 21 είναι μια πράξη ενάντια στο φόβο που μας επιβάλει η κρατική καταστολή. Είναι ένα σινιάλο αντίστασης και ένα κάλεσμα κλιμάκωσης των αγώνων. Να μην αφήσουμε τις γειτονιές μας και την φύση έρμαια της αναπτυξιακής λεηλασίας. Να μην αποδεχτούμε τον εκτοπισμό των ζωών μας. Να κρατήσουμε τα πάρκα, τις πλατείες και τους λόφους ελεύθερους.Να αντεπιτεθούμε στους μισθοφόρους του κράτους.Να οξύνουμε τους αγώνες ενάντια στην εργασιακή εκμετάλλευση.Να δοθούμε εξ ολοκλήρου στον αγώνα για επιβίωση και ελευθερία.Ο αγώνας δεν είναι ούτε νόμιμος ούτε παράνομος είναι δίκαιος», αναφέρουν μεταξύ άλλων στο μήνυμά τους οι αντιεξουσιαστές.

Κουκάκι κατάληψη κτήριο αντιεξουσιαστές ανακατάληψη

Κουκάκι ΕΛΑΣ επέμβαση κατάληψη κτήριο αντιεξουσιαστές ανακατάληψη 8

Κουκάκι ΕΛΑΣ επέμβαση κατάληψη κτήριο αντιεξουσιαστές ανακατάληψη 5

Κουκάκι ΕΛΑΣ επέμβαση κατάληψη κτήριο αντιεξουσιαστές ανακατάληψη 2

Κουκάκι ΕΛΑΣ επέμβαση κατάληψη κτήριο αντιεξουσιαστές ανακατάληψη 1

Κουκάκι ΕΛΑΣ επέμβαση κατάληψη κτήριο αντιεξουσιαστές ανακατάληψη 4

Κουκάκι ΕΛΑΣ επέμβαση κατάληψη κτήριο αντιεξουσιαστές ανακατάληψη 9

Κουκάκι κατάληψη κτήριο αντιεξουσιαστές ανακατάληψη 1

Κουκάκι κατάληψη κτήριο αντιεξουσιαστές ανακατάληψη 2

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr

Βίντεο: zougla.gr

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ