Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

‘Εληξε η θητεία της διοίκησης της ΓΣΕΕ – «Κενά» θα παραμείνουν τα κεντρικά της μέχρι να βρεθεί νέα ηγεσία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε ένα πρωτοφανές αδιέξοδο έχει περιέλθει η ΓΣΕΕ, καθώς την Πέμπτη 11 Απριλίου, όπως ανακοίνωσε η ίδια, η θητεία της αιρετής διοίκηση που είχε προκύψει από το 36ο Συνέδριό της το 2016,  βάσει νόμου και καταστατικού, έληξε.

Το συνέδριο όμως που θα εξέλεγε την αντικαταστάτρια της δεν έγινε ποτέ, εξαιτίας των έντονων διαφωνιών του ΠΑΜΕ αρχικά στην Καλαμάτα, μετά στη Ρόδο, και τέλος στην Αθήνα, όπου προχώρησε και σε κατάληψη του κεντρικού γραφείου της Συνομοσπονδίας. 

Έτσι ουσιαστικά η  ΓΣΕΕ μένει ακέφαλη, ενώ η αποχωρήσασα διοίκηση τονίζει πως «θα προχωρήσει στη διαδικασία παράδοσης-παραλαβής στην επόμενη νόμιμη διοίκηση, όποτε αυτή αναδειχθεί».

Η ίδια η ανακοίνωση τονίζει πως «τα βίαια επεισόδια από στελέχη του ΠΑΜΕ τόσο στην Καλαμάτα όσο και στη Ρόδο, με τραμπουκισμούς, ομαδικές επιθέσεις, ξυλοδαρμούς συνέδρων, κατάληψη των συνεδριακών χώρων ακύρωσαν το προγραμματισμένο 37ο Συνέδριο της Συνομοσπονδίας».

Προσθέτει πως «με δεδομένο το γεγονός ότι στις 4 Απριλίου υπήρξε από πλευράς μελών του ΠΑΜΕ και βίαια εισβολή στο κτίριο της ΓΣΕΕ, με πρόκληση μάλιστα σοβαρών καταστροφών», το κτίριο θα παραμείνει κλειστό μέχρι την παράδοσή του σε νόμιμη διοίκηση και ζητά από τις αρμόδιες αρχές τη λήψη προληπτικών μέτρων για την ασφάλειά του.

«Η λήψη προληπτικών μέτρων για την ασφάλεια του διατηρητέου κτηρίου της Συνομοσπονδίας, των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού του από τις αρμόδιες αρχές στο πλαίσιο πάντα των αρμοδιοτήτων τους, είναι επιβεβλημένη. Το γεγονός αυτό επισημαίνεται και στη σχετική επιστολή που απέστειλε η ΓΣΕΕ στον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας. Σε αντίθετη περίπτωση πρέπει να αναληφθεί ενώπιον του κόσμου της εργασίας της χώρας, η υπηρεσιακή και πολιτική ευθύνη για ενδεχόμενη παράνομη κατάληψη, φθορές και αντιποίηση της έδρας της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης», σημειώνει.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ