Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

«Σπόντα» του εισαγγελέα για μάρτυρα στη δίκη Γιακουμάκη – «Υπάρχει πρόβλημα μνήμης»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Πρώην σπουδαστής εμφανίστηκε να μη θυμάται τα όσα είχε αρχικά καταθέσει στην αστυνομία
  • Υποστήριξε ότι για ορισμένα περιστατικά, τα οποία αναγράφονται στην κατάθεσή του, είχε άγνοια
  • Ένας από τους πρώην σπουδαστές χαρακτήρισε ακραία τα πειράγματα που γίνονταν στον Βαγγέλη

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη, με την εξέταση πρώην σπουδαστών της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, οι οποίοι κατηγορούνται για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Η διαδικασία ξεκίνησε στις 9:00 με την εξέταση ενός πρώην σπουδαστή, ο οποίος εμφανίστηκε στο ακροατήριο να μη θυμάται τα όσα είχε αρχικά καταθέσει στην αστυνομία. Μάλιστα, υποστήριξε ότι για ορισμένα περιστατικά, τα οποία αναγράφονται στην κατάθεσή του, είχε άγνοια και γι’ αυτό το δικαστήριο διέταξε να κρατηθεί έως ότου ολοκληρωθούν οι καταθέσεις των μαρτύρων.

Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο του εισαγγελέα κατά την εξέλιξη της διαδικασίας και μετά την απολογία του τρίτου κατά σειρά μάρτυρα ότι «υπάρχει πρόβλημα μνήμης σε αυτή τη δίκη».

Ένας από τους πρώην σπουδαστές χαρακτήρισε ακραία τα πειράγματα που γίνονταν στον Βαγγέλη, ενώ όταν ρωτήθηκε γιατί κάποια από τα περιστατικά που κατάθεσε για πρώτη φορά σήμερα στο δικαστήριο δεν υπάρχουν στις αρχικές μαρτυρικές του καταθέσεις, είπε: «Αυτό έγινε για να μην προσβάλουμε τον Βαγγέλη, γιατί πιστεύαμε ότι θα βρεθεί».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ