Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Σήμερα εξετάζεται το αίτημα αποφυλάκισης του «Mr Bitcoin» – «Κρατείται χωρίς ποινή και δίκη», τονίζει η συνήγορός του

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σήμερα εξετάζεται από το τριμελές πλημμελειοδικείο Πειραιά το αίτημα αποφυλάκισης του «Mr Bitcoin», Αλεξάντερ Βίνικ, ο οποίος οδηγήθηκε στα δικαστήρια με ασθενοφόρο και συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων.

Ο 39χρονος Ρώσος, που πραγματοποιούσε απεργία πείνας για πολλές ημέρες, κρατείται στις φυλακές 20 μήνες, με βάση τέσσερα διεθνή αιτήματα έκδοσης, δύο από τη Ρωσία, ένα από τις ΗΠΑ και ένα από τη Γαλλία. Φέρεται ως διαχειριστής της ηλεκτρονικής πλατφόρμας BCT, μέσω της οποίας γίνονταν συναλλαγές με bitcoin.

Σήμερα αναμένεται η απολογία του ίδιου του Βίνικ, ο οποίος έχει δηλώσει την επιθυμία του να εκδοθεί στη χώρα του για να έχει μία δίκαιη δίκη με πρόσβαση στα έγγραφα, με μάρτυρες υπεράσπισης, με συνηγόρους.

Η συνήγορός του, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε δηλώσεις της ανέφερε ότι «είναι η πρώτη φορά που ο Βίνικ θα ακουστεί για την ουσία των αιτημάτων του και των δικαιωμάτων του, έπειτα από πάρα πολλούς μήνες και προσωπικά ευελπιστώ ότι η ελληνική δικαιοσύνη επιτέλους θα αρθεί στο ύψος της και θα προστατεύσει αυτόν τον άνθρωπο, ο οποίος, χωρίς κανένα προηγούμενο, κρατείται 20 μήνες χωρίς να κατηγορείται στην Ελλάδα και χωρίς να έχει δικαστεί και να του έχει επιβληθεί ποινή».

Πρόσθεσε ότι ο Βίνικ, που έχει δύο ανήλικα παιδιά 7 και 4 ετών και μία σύζυγο που αντιμετωπίζει τον κίνδυνο του θανάτου, δοκιμάζεται, αγωνίζεται σε αυτήν απάνθρωπη συνθήκη. Ελπίζω, ανέφερε, ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα απονείμει το δίκαιο και θα επιτρέψει στον Αλεξάντερ επιτέλους να δοκιμάσει την ελευθερία.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ