Κυριακή 2 Απριλίου 2023

Φοιτητικές εκλογές – Ευρεία νίκη της ΔΑΠ δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ φαίνεται να κατακτά για 33η συνεχόμενη φορά την πρωτιά στις φοιτητικές εκλογές, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, με τη μέχρι στιγμής ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων στα πανεπιστήμια, η ΔΑΠ συγκεντρώνει πάνω από 40% (49% σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ίδιας) και ακολουθεί η ΠΚΣ, με ποσοστό πάνω από 20% (25,17% σύμφωνα με την ίδια). Ακολουθούν η ΕΑΑΚ (9% σύμφωνα με τη ΔΑΠ, 8,24% σύμφωνα με την ΠΚΣ) και η ΠΑΣΠ (8% σύμφωνα με τη ΔΑΠ, 7,65% σύμφωνα με την ΠΚΣ). Σε χαμηλό ποσοστό, κοντά στο 1%, το ΜΠΛΟΚΟ, που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ξύλο στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης – Στο νοσοκομείο ένας φοιτητής

Δεν ολοκληρώθηκαν ομαλά οι φοιτητικές εκλογές στο Αλεξάνδρειο ΤΕΙ της Θεσσαλονίκης καθώς κατά την καταμέτρηση των ψήφων σημειώθηκε επεισόδιο μεταξύ φοιτητών μελών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας και άλλων αριστερών παρατάξεων.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, μέλος της παράταξης τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο. «Είχαμε επεισόδιο με τραυματία που είναι μέλος της οργάνωσής μας μετά από επεισόδια που προκάλεσε η ΠΚΣ και άλλες αριστερές παρατάξεις», ανέφερε στη Voria ο εκπρόσωπος τύπου της ΟΝΝΕΔ Αλέξανδρος Μίχας. Ο φοιτητής μέλος της ΔΑΠ έχει διακομιστεί με μώλωπες στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, ενώ την ίδια ώρα μέλη της ΠΚΣ καταγγέλλουν ότι φοιτητής και της δικής τους παράταξης έχει τραυματιστεί.

Έφοδος κουκουλοφόρων στο ΤΕΙ Θεσσαλίας

Με αρκετή ένταση και ευτράπελα σε πολλά πανεπιστήμια διεξάχθηκαν οι φοιτητικές εκλογές, σε πολλά τμήματα της χώρας.

Φοιτητές κατήγγειλαν έφοδο κουκουλοφόρων στον χώρο όπου διεξάγονται οι εκλογές στο ΤΕΙ Θεσσαλίας, τονίζοντας μάλιστα πως έσπασαν πράγματα και πετούσαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους.

Έφοδος αναρχικών στο Πάντειο 

Αναβλήθηκε η διαδικασία των φοιτητικών εκλογών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, καθώς μια ομάδα αναρχικών πραγματοποίησε έφοδο στο κτήριο του ιδρύματος.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, οι αντιεξουσιαστές εισέβαλαν στον χώρο του Παντείου κρατώντας καδρόνια και πέταξαν φυλλάδια με συνθήματα κατά των φοιτητικών εκλογών.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ