Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Φοιτητικές εκλογές – Τι δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης έκλεισαν οι κάλπες των φοιτητικών εκλογών, ενώ για μία ακόμη χρονιά δεν έλειψαν τα παρατράγουδα.

Στο Πάντειο αναβλήθηκε η διαδικασία μετά από την εισβολή περίπου 50 αντιεξουσιαστών στον χώρο όπου διεξάγονταν οι εκλογές. Οι αντιεξουσιαστές κρατούσαν καδρόνια και είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Επιπλέον, για τις εκλογές του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών είχαν στηθεί διπλές κάλπες, η μία στη Νομική και η δεύτερη από τη ΔΑΠ στο Ζάππειο.

Για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, η ΠΑΣΠ έστησε κάλπη στο Σπόρτινγκ, αλλά καμία άλλη παράταξη δεν αναγνωρίζει την εκλογική διαδικασία για τη σχολή.

Στις υπόλοιπες σχολές, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η διαδικασία εξελίχθηκε ομαλά, ενώ η προσέλευση των φοιτητών ήταν μεγαλύτερη από πέρυσι.

Σύμφωνα με τα πρώτα συγκεντρωτικά αποτελέσματα που έδωσε η προσκείμενη στο ΚΚΕ Πανσπουδαστική, σε 75 από τα 198 ΑΕΙ, η ΠΣΚ λαμβάνει 33,46% και η ΔΑΠ 34.12%. Χαμηλά, στο 3% βρίσκεται η ΠΑΣΠ, ενώ στο 1,31% είναι η προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ παράταξη.

Στα ΤΕΙ η ΠΣΚ σύμφωνα με τα ποσοστά που ανακοινώνει η ίδια λαμβάνει ποσοστό 21.40%, ενώ η ΔΑΠ προηγείται με ποσοστό 63,67%

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ