Σάββατο 1 Απριλίου 2023

Υπόθεση Γιακουμάκη: Τι κατέθεσε μάρτυρας «κλειδί» για τα βασανιστήρια – «Έχω βίντεο με αυτά που του κάνατε»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη
  • Τι κατέθεσαν οι μάρτυρες
  • Μάρτυρας «καταπέλτης» αποκάλυψε τα βασανιστήρια του σπουδαστή

Συνεχίστηκε σήμερα, Τετάρτη, η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση του θανάτου του σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Βαγγέλη Γιακουμάκη. Η δίκη ξεκίνησε τη Δευτέρα στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το μεσημέρι της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε εξέταση μαρτύρων, ενώ προσήλθαν κανονικά στο δικαστικό μέγαρο οι δύο μάρτυρες για τους οποίους χθες είχε διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή τους καθώς ήταν απόντες.

Σημειώνεται πως προκλήθηκε και μία μικρή ένταση εντός του δικαστηρίου, με τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων να διατυπώνουν αίτημα εξαίρεσης του εισαγγελέα με αφορμή το γεγονός ότι σε μια αποστροφή του λόγου του εξέφρασε την πεποίθηση ότι αν ο άτυχος Βαγγέλης μπορούσε να υπερασπιστεί τον εαυτό του, πιθανώς τώρα να ήταν ζωντανός, διατύπωση που φαίνεται πως προκάλεσε αντιδράσεις στους συνηγόρους υπεράσπισης.

Ο εισαγγελέας φαίνεται να ανακάλεσε, κι έτσι οι συνήγοροι υπεράσπισης προέβησαν σε άρση του αιτήματος.

Την ίδια ώρα, ένας μάρτυρας «καταπέλτης», αποκάλυψε τις μαρτυρικές ώρες που φαίνεται να περνούσε ο νεαρός φοιτητής εντός της σχολής, με «άγρια καψόνια» από τους συμφοιτητές του.

Υποστήριξε πως είχε δει κάποιους από τους κατηγορουμένους να πετάνε μήλα στον Βαγγέλη και κάποια άλλη φορά να τον «τραβάνε με την μπλούζα από τον λαιμό». Επίσης, κατέθεσε πως λίγες ημέρες πριν να εντοπιστεί η σορός του 19χρονου, πήρε μια ανώνυμη επιστολή η οποία ανέφερε «Βρέθηκα σε λάθος σημείο τη σωστή στιγμή. Έχω βίντεο για αυτά που του κάνατε».

Ο μάρτυρας φέρεται να κατέθεσε στο δικαστήριο πως ο ίδιος ο Βαγγέλης του είχε παραδεχτεί πως υπέφερε και αρχικώς είχε νιώσει ανακούφιση όταν κατάφερε να αλλάξει υπνοδωμάτιο και να μην κοιμάται στον ίδιο χώρο με αυτά τα άτομα.

Οι δύο από τους τρεις μάρτυρες που κατέθεσαν σήμερα, είπαν μεταξύ άλλων πως οι καταστάσεις στην επίμαχη παρέα δεν ήταν τίποτα περισσότερο, από «πλάκες η πειράγματα».

Όλοι οι μάρτυρες χαρακτήρισαν τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, ως έξυπνο, ήρεμο και ευγενικό παιδί, που έκανε παρέα με τους Κρητικούς κατηγορούμενους.

Ο δικηγόρος Δημήτρης Μούκας, ο οποίος παρακολουθεί τη δίκη μαζί με την οικογένεια Γιακουμάκη, σε δηλώσεις του σημείωσε πως όλοι οι μάρτυρες πρέπει να πουν όλα τα πράγματα με το όνομα τους, την αλήθεια, όπως την βίωσε ο καθένας.

Όσον αφορά στην οικογένεια Γιακουμάκη, ο κ. Μπούκας επισήμανε ότι «δεν θέλουν να αδικήσουν κάποιον». «Γνωρίζουν ότι όλα αυτά που ενστερνίζονται είναι αληθή. Έχουν άποψη για το τι συνέβη στο παιδί τους», προσέθεσε και αναφέρθηκε στη δήλωση του τραγικού πατέρα «Εγώ δεν ήρθα να καταδικάσω. Θέλω την αλήθεια από το Δικαστήριο».

Η ακροαματική διαδικασία διεκόπη λίγο μετά τις 3.00 μ.μ. και θα συνεχιστεί το πρωί της Πέμπτης.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ