Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Απεργούν την Πέμπτη οι ντελιβεράδες – «Μην παραγγείλεις, φτιάξε μια μακαρονάδα»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε 24ωρη συντονισμένη απεργία προχωρούν αύριο, Πέμπτη, οι ντελιβεράδες, διανομείς και κούριερ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οι εργαζόμενοι που απεργούν καλούν τους πολίτες να μην παραγγείλουν φαγητό απ’ έξω, ώστε να ενισχύσουν τον αγώνα τους, με το σύνθημα «Μην παραγγείλεις, φτιάξε μία μακαρονάδα»!

pizza makaronada

Τα αιτήματά τους

Σύμφωνα με τη Συνέλευση Βάσης Οδηγών Δικύκλου (ΣΒΕΟΔ) και την Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης, τα βασικά αιτήματα του κλάδου είναι τα εξής:

-Εταιρικά μηχανάκια: Μέχρι στιγμής οι εργοδότες είναι απαλλαγμένοι από την υποχρέωση να παρέχουν εταιρικά δίκυκλα στους εργαζόμενους. Οι διανομείς χρησιμοποιούν τα δικά τους μηχανάκια και επωμίζονται οι ίδιοι τα έξοδα συντήρησης, ασφάλισης και βενζίνης.

-Μέσα ατομικής προστασίας: Οι περισσότερες εταιρείες δεν παρέχουν πλήρη εξοπλισμό ατομικής προστασίας. Οι διανομείς διεκδικούν κράνος, φουλάρι λαιμού, μπουφάν-γάντια-παντελόνι-μπότες μηχανής, εξωσκελετό, αδιάβροχο/αντιανεμικό και ανακλαστήρες.

-Ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά: Παρά την επικινδυνότητά του, το επάγγελμα των διανομέων δεν είναι ακόμα ενταγμένο στα βαρέα και ανθυγιεινά. Οι διανομείς εργάζονται κανονικά, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες.

-Ενιαία ειδικότητα με τον τίτλο «Οδηγός δικύκλου-Μεταφορέας» και Συλλογική σύμβαση εργασίας.

Οι εργαζόμενοι του κλάδου των διανομέων, ντελίβερι και κούριερ από την Αθήνα δίνουν ραντεβού στις 12:00 το μεσημέρι στο Πεδίον του Άρεως. Από εκεί θα πραγματοποιηθεί μοτοπορεία.

delivery apergia

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ