Κυριακή 2 Απριλίου 2023

Δραπέτης των φυλακών Τρικάλων ο νεκρός ληστής στα Τίρανα – Δραπέτευσε με άλλους δέκα το 2013

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Ο αλβανός κακοποιός συμμετείχε στη ληστεία που έγινε στο αεροδρόμιο των Τιράνων κι έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών
  • Ο Murataj Admir είχε δραπετεύσει μαζί με άλλους δέκα το 2013
  • Αναζητούνται τρεις συνεργοί του

Δραπέτης των φυλακών Τρικάλων ήταν ο ληστής που έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών, στο αεροδρόμιο των Τιράνων. Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, ο Murataj Admir είχε δραπετεύσει μαζί με άλλους δέκα αλβανούς κακοποιούς το 2013.

Η ληστεία στο αεροδρόμιο

Ένοπλοι εισέβαλαν στο διεθνές αεροδρόμιο των Τιράνων και άρπαξαν μεγάλο χρηματικό ποσό από ένα αεροσκάφος. Οι ληστές, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσπωπου τους, μπήκαν στο αεροδρόμιο από μια είσοδο που χρησιμοποιείται από την πυροσβεστική υπηρεσία, έκλεψαν τα χρήματα και προσπάθησαν να διαφύγουν.

Ακολούθησε καταδίωξη από την αστυνομία, με ανταλλαγή πυρών, με αποτέλεσμα ένας από τους δράστες να σκοτωθεί.

Αυτόπτες μάρτυρες στο αεροπλάνο που στοχοθετήθηκε από τους ληστές είπαν σε δημοσιογράφους ότι οι μηχανές του αεροσκάφους είχαν τεθεί σε λειτουργία όταν τρεις άνδρες που φορούσαν μάσκες και στολές παραλλαγής μπήκαν από το κάτω μέρος, απείλησαν με όπλα το προσωπικό και διέταξαν τους παρεβρισκόμενους να πέσουν στο πάτωμα.

Το αεροπλάνο επρόκειτο να αναχωρήσει με προορισμό τη Βιέννη.

Αναζητούνται τρεις συνεργοί

Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, με την υποστήριξη ενός ελικοπτέρου, καταδιώκουν τουλάχιστον τρεις συνεργούς του που διαφεύγουν. Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι εκλάπη κάποιο ποσό, χωρίς να διευκρινίσει το ύψος του. Ωστόσο, αργότερα έγινε γνωστό ότι οι δράστες άρπαξαν 10 εκατ. ευρώ.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ