Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

«Στα μαλακά» ακροδεξιός που επιτέθηκε σε νοσηλευτή για ρατσιστικούς λόγους – Καταδικάστηκε σε 15 μήνες με τριετή αναστολή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γνωστό μέλος της οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» στη Χίο, που όμως υποστηρίζει πως δεν ανήκει στην ακροδεξιά οργάνωση, καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο  του νησιού σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή και την έφεση να έχει καταδικαστικό αποτέλεσμα.

Ο ακροδεξιός κρίθηκε ένοχος και κατά την έφεση. Η κατηγορία ήταν για επικίνδυνη σωματική βλάβη και η υπόθεση αφορούσε την επίθεση σε νοσηλευτή την ώρα που εκείνος συντόνιζε την επιχείρηση μεταφοράς στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο, αλλοδαπών αιτουμένων άσυλο που είχαν τραυματιστεί στον καταυλισμό της Σούδας στη Χίο, μετά από επίθεση ακροδεξιών στις 6 Ιουνίου του 2016.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη καταδίκη για επιθέσεις του συγκεκριμένου, καθώς μέσα σε διάστημα δυόμισι χρόνων έχει καταδικαστεί τουλάχιστον δύο φορές για επιθέσεις εναντίον προσφύγων και δημοσιογράφων. Ο κατηγορούμενος θα δικαστεί και στις 11 Απριλίου, για την έφεση άλλης επίθεσης η οποία έχει ποινή 18 μήνες.

Στην απολογία του, ο καταδικασθείς αρνήθηκε ότι είναι μέλος της Χρυσής Αυγής, ενώ για τις φωτογραφίες που επιδείχθηκαν στο δικαστήριο αποδεικνύοντας δράση του στο πλαίσιο της οργάνωσης, δήλωσε ότι περίπου το 2012 συμμετείχε σε κάποιες δράσεις και ανέβαινε στα γραφεία της οργάνωσης στη Χίο, αλλά πλέον δεν τον εκφράζουν οι θέσεις της.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ