Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

Δοκιμάζεται ξανά από την κακοκαιρία η Κρήτη – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τρεις δήμοι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η κακοκαιρία που δοκιμάζει αυτές τις μέρες την Ελλάδα χτύπησε, ξανά, πιο δυνατά το νησί της Κρήτης, και πιο συγκεκριμένα το ανατολικό του τμήμα.

Έτσι,  ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης κήρυξε τρεις δήμους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ώστε να μπορέσουν να να αντιμετωπιστούν τα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι ζημιές που αυτά προκάλεσαν.

Πιο συγκεκριμένα, η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ισχύει για:

  • το Δήμο Σητείας
  • το Δήμο Ιεράπετρας,
  • το Δήμο Φαιστού

Ο περιφερειάρχης με έγγραφο του στο γενικό γραμματέα πολιτικής προστασίας είχε ζητήσει ήδη από τη Δευτέρα 8 Απριλίου να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι πληγείσες περιοχές από την θεομηνία των τελευταίων ημερών, στην Ανατολική και νοτιο-ανατολική Κρήτη (Δήμοι Σητείας, Ιεράπετρας, Φαιστού και Βιάννου καθώς και ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως δρομολογείται ήδη σχέδιο επιδιόρθωσης των ζημιών από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, συνολικού ύψους  92 εκατ. €, ενώ ήδη ο υπουργός Εσωτερικών  Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος ανακοίνωσε στον κ. Αρναουτάκη πως για την άμεση αντιμετώπιση αναγκών χορηγεί από ένα εκατομμύριο ευρώ στους Δήμους Σητείας και Ιεράπετρας και οι Δήμοι θα πρέπει να καταθέσουν άμεσα σχετικό τεχνικό δελτίο.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ