Κυριακή 2 Απριλίου 2023

Δίνεται νέα παράταση για το Κτηματολόγιο – Ποιους αφορά

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νέα παράταση, αυτή τη φορά έως και την 27η Μαΐου 2019  δίνεται για την η  υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας για τους κατοίκους εσωτερικού, και πιο συγκεκριμένα στους καλλικρατικούς δήμους Γόρτυνας, Φαιστού, Μινώα Πεδιάδας, Αρχανών – Αστερουσίων και Βιάννου της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης.

Οι πολίτες καλούνται να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr

Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική.

Τέλος, διευκρινίζεται ότι η τρέχουσα διαδικασία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας αφορά μόνο νέες περιοχές, που για πρώτη φορά εντάσσονται στο πρόγραμμα του Εθνικού Κτηματολογίου.

Σε όσες περιοχές οι ιδιοκτήτες υπέβαλαν δήλωση σε προγενέστερο χρόνο, δεν απαιτείται να επανέλθουν με νέα δήλωση και, ακόμα και εάν το επιχειρήσουν, αυτή δεν παραλαμβάνεται, ούτε από το ηλεκτρονικό σύστημα, ούτε από τα κατά τόπους γραφεία συλλογής δηλώσεων.

Προς αποφυγή ταλαιπωρίας και για έγκυρη ενημέρωση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν τις περιοχές ενδιαφέροντός τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ktimatologio.gr

(Μηχανή Αναζήτησης: Επιλογή Νομού/Περιοχής) και:

  •  να επιβεβαιώσουν τις ακριβείς ημερομηνίες έναρξης και λήξης των προθεσμιών υποβολής δήλωσης, καθώς και τον τόπο και τον τρόπο υποβολής.
  • να ενημερωθούν για όλες τις σχετικές λεπτομέρειες σε όσες περιοχές οι εργασίες κτηματογράφησης έχουν ολοκληρωθεί παλαιότερα.

Η υποβολή δηλώσεων μπορεί να γίνει:

Παρλαμά & Ευαρέστου 5, Ηράκλειο, ΤΚ 71410.

Δευτέρα έως Παρασκευή από 8:30 έως 15:30 στο τηλέφωνο 210-6505600

Λεωφ. Βεΐκου 137, Γαλάτσι,  Αθήνα, ΤΚ 11146.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ