Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

Νέες αποκαλύψεις για τη «μαφία των λαϊκών» – Πωλητής «έσβησε» στον πάγκο του μετά από εκβιασμούς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο δρούσε το κύκλωμα η νέα μαρτυρία που βλέπει το φως της δημοσιότητας
  • «Αυτός ο άνθρωπος υπέφερε στα χέρια τους»
  • «Πήγαιναν στον πάγκο του και γέμιζαν σακούλες µε ό,τι ήθελαν. Πώς να μην πεθάνει;»
  • Έβαλαν «χέρι» ακόμα και στα χρήματα που προέρχονταν από έρανο για την οικογένεια του θύματος

Τη μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις και οι νέες λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη δράση της «μαφίας των λαϊκών». Χαρακτηριστικό παράδειγμα της εγκληματικής δράσης του κυκλώματος, ήταν και ο θάνατος ενός ρωσοπόντιου αθλητή πριν από ενάμιση χρόνο, ο οποίος «έσβησε» πάνω σε πάγκο λαϊκής στο Γαλάτσι από καρδιακό επεισόδιο, λόγω των εκβιασμών που είχε υποστεί.

Τα παραπάνω αποκαλύπτει το ethnos.gr, το οποίο φέρνει στη δημοσιότητα τις αποκαλύψεις ενός μάρτυρα στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών. «Αυτός ο άνθρωπος υπέφερε στα χέρια τους. Ήταν ένα πολύ καλό παιδί. Κοίταγε τη δουλειά του και δεν πείραζε κανέναν. Στα γενέθλιά του είχε κερδίσει ένα μεγάλο ποσό από τυχερά παιχνίδια. Οι κύριοι αυτοί του πήραν τότε το ποσό των 20.000 ευρώ για να του δώσουν άδεια, πάντα µε τις ευλογίες του προέδρου του σωματείου µας», τονίζει ο μάρτυρας.

«Συνολικά του είχαν πάρει 70.000 ευρώ. Κάθε Σάββατο πήγαινε και έδινε 300 ευρώ στο σωματείο. Αυτός ο άνθρωπος αγανάκτησε. Εκτός από λεφτά, του έπαιρναν και εμπόρευμα. Πήγαιναν στον πάγκο του και γέμιζαν σακούλες µε ό,τι ήθελαν. Πώς να μην πεθάνει;», σημειώνει.

Μαρτυρία που σοκάρει

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, δύο εβδομάδες μετά τον ξαφνικό του θάνατο, οι συνάδελφοί του διοργάνωσαν έρανο σε τρεις λαϊκές, προκειμένου να στηρίξουν την οικογένειά του.

«Μαζέψαμε από τη λαϊκή του Αλίµου και από τη λαϊκή της Δάφνης 930 ευρώ. Κάναµε το ίδιο και στην κεντρική µας λαϊκή στο Γαλάτσι και συγκεντρώσαμε το ποσό των 1.300 ευρώ. Αυτοί, όμως, έδωσαν στη γυναίκα του τα 930 ευρώ και τα υπόλοιπα τα έβαλαν στην τσέπη», ισχυρίζεται ο μάρτυρας.

Σημειώνεται επίσης, ότι έχει γίνει άρση του τραπεζικού απορρήτου για όλους τους εμπλεκόμενους, ενώ ο αρμόδιος ανακριτής αναμένεται να διατάξει να πραγματοποιηθούν έλεγχοι από ορκωτούς λογιστές και στα σωματεία που εμπλέκονται.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, βρέθηκαν μόλις 12.200 ευρώ στον λογαριασμό του σωματείου όπου υπαγόταν το θύμα, παρά το γεγονός ότι δίδονταν όλα αυτά τα χρόνια μεγάλα ποσά για την ενίσχυσή του.

(ethnos.gr)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ