Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Αυτές είναι οι εταιρίες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στη χώρα μας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το Great Place to Work, μια διεθνής εταιρεία έρευνας, παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και εκπαίδευσης που βοηθά οργανισμούς να κατανοήσουν, να καθορίσουν, να δημιουργήσουν και να διατηρήσουν εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της έρευνας Best Workplaces 2019, για την αξιολόγηση και την επιλογή των εταιρειών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με αυτή την έρευνα, η οποία πραγματοποιείται για 17η συνεχή χρονιά στη χώρα μας – με την ακαδημαϊκή υποστήριξη του ALBA Graduate Business School, The American College of Greece – διακρίνονται 25 επιχειρήσεις, οι οποίες χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων τους.

Στην κατηγορία 10 «μεγάλες» επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 251 εργαζόμενους διακρίθηκαν οι εταιρείες: DHL Express (Ελλάς), Epsilon Net, Διαμαντής Μασούτης ΑΕ, Πλαίσιο Computers, FrieslandCampina Hellas, Victus Networks, Accenture, Β. ΚΑΥΚΑΣ ΑΕ, Όμιλος ΟΠΑΠ και Groupama Ασφαλιστική.

Στην κατηγορία 10 «μεσαίες» επιχειρήσεις που απασχολούν από 50 έως 250 εργαζόμενους διακρίθηκαν οι εταιρείες: British American Tobacco Hellas, AbbVie Φαρμακευτική, Workable, Bausch Health, Beiersdorf Hellas, Rokas Renewables, Μέλισσα Κίκιζας ABEE Τροφίμων, Performance Technologies, Genesis Pharma και Hellas Direct.

Στην κατηγορία 5 «μικρές» επιχειρήσεις που απασχολούν από 20 έως 49 εργαζόμενους διακρίθηκαν οι εταιρείες: S.C. Johnson Hellas, Sleed, Convert Group, Bizerba και Amuse concept events.

Η αξιολόγηση των εταιρειών ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2019 και συνολικά, δήλωσαν συμμετοχή 53 εταιρείες από διάφορους κλάδους της αγοράς, οι οποίες απασχολούν περισσότερους από 23.500 εργαζόμενους.

Η μεγαλύτερη εταιρεία απασχολεί κοντά στους 7.000 εργαζόμενους, ενώ η μικρότερη 22 εργαζόμενους.

Από τις συμμετέχουσες εταιρείες οι 25 είναι αμιγώς ελληνικές και οι 28 πολυεθνικές.

Η έρευνα η οποία διεξάγεται με ανώνυμα ερωτηματολόγια, στηρίζεται κατά κύριο λόγο στην άποψη που έχουν οι εργαζόμενοι για την εταιρεία τους.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ