Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Κομφούζιο στη χώρα από το κύμα κακοκαιρίας – Προβλήματα στους δρόμους της Αθήνας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας το νέο κύμα κακοκαιρίας
  • Έντονα φαινόμενα αναμένεται να εκδηλωθούν σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα
  • Έκλεισε τμήμα της Πειραιώς λόγω της έντονης βροχόπτωσης

Ο καιρός αναμένεται να διατηρηθεί βροχερός σε αρκετές περιοχές της χώρας, κατά τη διάρκεια σχεδόν όλης της εβδομάδας, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας το νέο κύμα κακοκαιρίας, με τις σημαντικότερες βροχοπτώσεις να έχουν καταγραφεί στη Δυτική Ελλάδα.

1 18

Κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης μέρας έντονα φαινόμενα αναμένεται να εκδηλωθούν σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, με τα εντονότερα φαινόμενα αρχικά στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στην Κεντρική Μακεδονία και στις Κυκλάδες και στη συνέχεια στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.

Οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές και ενδέχεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοδυτικές κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.

2 8

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν σήμερα από καταιγίδες, πιθανώς ισχυρές, συμπεριλαμβάνεται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας.

Την Τρίτη, βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε αρκετές περιοχές της χώρας, με μικρότερη ωστόσο ένταση σε σχέση με τη Δευτέρα. Τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στη Δυτική Ελλάδα, στα βόρεια ηπειρωτικά και στο Ανατολικό Αιγαίο, ενώ στην Κρήτη τα φαινόμενα θα είναι λίγα και πολύ τοπικού χαρακτήρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 8 μποφόρ.

Έκλεισε τμήμα της Πειραιώς λόγω της βροχόπτωσης

Νωρίτερα, η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε σοβαρό πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς.

Σύμφωνα με ενημέρωση της αστυνομίας, διακόπηκε η κυκλοφορία από το ύψος της Χαμοστέρνας έως και την Πέτρου Ράλλη και στα δύο ρεύματα.

Ωστόσο, μετά από λίγο η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς αποκαταστάθηκε.

4771498

4771503

4771504

4771505

4771507

4771510

4771516

377276

377278

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ