Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

Σαρώνει την Κρήτη η κακοκαιρία – Παρασύρθηκαν οχήματα, έκλεισαν δρόμοι (video)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Δύο οχήματα, που ήταν σταθμευμένα κοντά στην κοίτη του ποταμού σε περιοχή του Δήμου Βιάννου, παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά
  • Στην περιοχή καταγράφονται προβλήματα και στις μετακινήσεις λόγω κατολισθήσεων
  • Προβλήματα εντοπίστηκαν και στον Δήμο Ηρακλείου, λόγω καθιζήσεων
  • Πλημμύρισαν γέφυρες στον Δήμο Αρχανών Αστερουσίων
  • «Απειλείται» γέφυρα 130 ετών στον Μύρτο

Η κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Δύο οχήματα, που ήταν σταθμευμένα κοντά στην κοίτη του ποταμού σε περιοχή του Δήμου Βιάννου, παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, ενώ στην περιοχή καταγράφονται προβλήματα και στις μετακινήσεις λόγω κατολισθήσεων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Βιάννου, για λόγους ασφαλείας εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, αποφασίσθηκε από την πολιτική προστασία το κλείσιμο της δημοτικής οδού από Κερατόκαμπο προς Άρβη, της δημοτικής οδού από Άρβη προς Ψαρή Φοράδα Τέρτσα, της γέφυρας στον ποταμό Αναποδάρη στην Δέρματο και από τα Τέρτσα προς Μύρτος.

Προβλήματα εντοπίστηκαν και στον Δήμο Ηρακλείου, λόγω καθιζήσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής με απόφαση της Περιφέρειας Κρήτης ο επαρχιακός δρόμος Ηρακλείου – Βουτών, περίπου ένα χιλιόμετρο πριν την είσοδο στον οικισμό, θα παραμείνει κλειστός λόγω καθιζήσεων.

Πλημμύρισαν γέφυρες στον Δήμο Αρχανών Αστερουσίων

Πλημμυρισμένοι δρόμοι και γεφύρια, συνθέτουν το σκηνικό στον Δήμο Αρχάνων Αστερουσίων, μετά τις έντονες βροχοπτώσεις.

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος, Μανώλης Κοκοσάλης, περιοχές όπως ο Πύργος, ο Χάρακας, τα Σαμανια κ.α έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές από πλημμύρες.

«Τα συνεργεία μας είναι επί ποδός προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη νέα επίθεση του καιρού. Το νερό που έπεσε μέσα σε τέσσερις ώρες έφτασε τα 110 χιλιοστά, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Έχουν πλημμυρίσει γεφύρια και παρά το γεγονός ότι επιχειρούν συνεχώς τα συνεργεία, αφού οι βροχοπτώσεις συνεχίζονται, το πρόβλημα επαναλαμβάνεται». Ο κ. Κοκοσάλης ζήτησε από τους πολίτες να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή και εφόσον είναι εφικτό να αποφύγουν μετακινήσεις που δεν είναι αναγκαίες.

«Απειλείται» γέφυρα 130 ετών στον Μύρτο

Οι καταρρακτώδεις βροχές έχουν φουσκώσει το ποτάμι που περνάει κάτω από τη γέφυρα, η οποία αν και επισκευάστηκε πριν δύο χρόνια, κάτοικοι της περιοχής ανησυχούν καθώς όπως αναφέρουν στο neakriti, οι πρόχειρες κατασκευές έχουν καταστραφεί και δεν αποκλείεται να δουν εικόνες που παραπέμπουν στην γέφυρα του Κερίτη στα Χανιά, η οποία κατέρρευσε.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ